13. Avdan Köyü Bahar Şenliği coşkuyla kutlandı

Uzaktan yakından köy hasretiyle yanıp tutuşan Avdan Köylü’lerin sabah erken saatlerde köy meydanında toplanmasıyla başlayan 13. Avdan Köyü Bahar Şenliği Kur’an-ı Kerim okunması ve mevlit okunarak devam etti.

Şenlik saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunması, dernek başkanı Mehmet Akkoç’un konuşmasıyla devam etti. 13. Avdan Köyü Bahar Şenliği’nde Isparta, Denizli ve Dinar’daki Avdan’lıların oluşturduğu halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

Şenliğin aynı zamanda anneler gününe denk gelmesiyle mutluluk andı okunarak tüm annelerin anneler günü kutlandı. Evli çiftler el ele tutuşarak birbirlerine bağlılık sözü verdiler.

Şenlikte aynı zamanda en güzel türkü okuma yarışması ve en güzel halk oyunu oynama yarışması yapıldı. Birincilere çeşitli hediyeler verildi.

13. Avdan Köyü Bahar Şenliği’ne Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya ve Dinar Akparti ilçe başkanı İdris Er’de katıldılar. Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek her zaman Avdan Köylülerin yanında olduğunu belirtti. Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya aynı zamanda Avdan’lılara bir de müjde verdi. Avdanlılar olarak köy halkı uygun görürlerse bizlerde Avdan Köyü’ne köypiknik alanları projesini yapabiliriz dedi. Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ile görüşme yaparak köyün uygun yerlerine kamelya ve piknik alanlarının oluşturularak köyün çekiciliğinin arttırılması sağlanmış olur hem de köye ek bir kaynak oluşturulabileceğini söyledi.

Daha sonra yoğun programlarını olduğunu belirten Afyonkarahisar Akparti milletvekili Sayın Ali Özkaya köy halkının sıkıntılarını dinleyerek şenlikten ayrıldı.

13. Avdan Köyü Bahar Şenliği’ne İyi parti Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar, İyi Parti Dinar ilçe başkanı İbrahim Acar, İyi Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı Murat Orhan, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan’da katılmışlardır. Şenlikte bir konuşma yapan İyi parti Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar; beni de bir Avdan’lı sayabilirsiniz, ben her zaman Avdan’lıların yanında oldum onların sıkıntılarını gidermeye çalıştım. Bu birlik ve beraberliğinizle de her zaman gurur duydum. Bu birlik ve beraberliğinizin diğer köylerimize de örnek olması gerektiğini söyledi.

Dernek çalışmalarında emeği geçenlere ödüllerinin verilmesi ve çocuk oyunlarının oynatılmasıyla program sona erdi.

Coşkunun hiçbir zaman azalmadan devam ettiği 13. Avdan Köyü Bahar Şenliği’ni aynı zamanda Denizli Pamukkale tv yapımcısı Gökhan bey çekim yaparak 27 Mayıs Pazar akşamı yayınlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi