125’inci Yıl’dan Basına Ziyaret

Dinar 125. Yıl Ana Okulunun minik öğrencileri Dinar’da bulunan basın mensuplarını ve ilçenin ilk ve tek olan Dost FM Radyosunu ziyaret ettiler.

Gazetecilerin günlerini kutlayan minikler Okul Öncesi Öğretmeni Hülya Çelik ve Okul Müdürü Tutku Metin rehberliğinde Dinar Umut Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Yılmaz’ı ve Dinar Haber Gazetesi ofset matbaasını ziyaret etti. Dinar Haber Gazetesi sahibi Mehmet Ali Özata ile özel bir röportaj gerçekleştiren öğrenciler daha sonra matbaa ustası Talat Yıldırım’a gazete bası makinesinin nasıl çalıştığını sordular. 10 Ocak gazeteciler gününe özel olarak hazırladıkları hediyeleri de veren öğrenciler gazetecilik ve matbaacılık konusunda bilgi sahibi oldular.

Matbaa ziyaretlerini tamamlayan minikler ilçenin Radyosu Dost FM’i ziyaret ettiler. Burada radyo sahibi Cengiz Uysal’dan radyo hakkında gerekli bilgiler alan öğrenciler bir günlüğüne DJ oldular. Radyo yayınının nasıl yapıldığını, radyoculuğun ne olduğunu çocuklara anlatan Cengiz Uysal mesleğin çok zevkli ve insanların tümüne hitap ettiğini, DJ’lik te ve radyoculukta çok ayrı bir ve çok özel bir duygu olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi