ANA GÜNDEM MADDESİ OLDU
AK Parti’nin haftalık Salı toplantısı vardı.
İl Başkanı Sayın Yurdunuseven, terör konusunda partisinin görüşlerini aktardı.
Yerel siyaset konusunda da, dünkü yazdıklarımızla aynen örtüştü.
Neydi örtüşen konularımız.
1.Bolvadin ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren alkaloid fabrikasının kapatılacağı yolundaki söylentiler ve AK Parti Milletvekili Sayın Özkaya’nın geçtiğimiz pazar günü yaptığı konuşmalar.
Bolvadin’deki muhalefet partisinin ortaya attığı iddia yayın organlarında yayınlanırken, Sayın Özkaya’nın Pazar günkü konuşmasını dün sizlere ayrıntılı olarak bir kez daha anlattım.
Bir kısım insanlar, alkaloid fabrikası kapatılacak propagandası yaparken, Özkaya “Fabrika genişletilecek ve ihracatı 3-4 misli artacak” demişti.
AK Parti İl Başkanı Sayın Yurdunuseven, vekilinin pazar günkü konuşmasını birebir çözümlü halini okudu. Bizim yazdıklarımızla aynen örtüştü.
2.Şuhut bölgesel cezaevinin yapılması konusundaki çalışmalardan bahsederken, bizim sorduğumuz soruya da cevap vermiş oldu. Dünkü yazımızda Şuhut bölgesel cezaevini anlatıp, Sandıklı’ya içinde sera bulunan açık cezaevi kurulacağını söylemiştik. Burada eksiğimiz olduğunu da gördük. Meğerse İhsaniye’ye de Tarım cezaevi kurulacak imiş.
Sorduğumuz soru neydi.
Şuhut’a bölgesel cezaevi yapılacaksa, Afyon’daki cezaevinin kaldırılması gündemde mi diye sorduk. Cevabını da almış olduk. Afyon cezaevi kapatılıyor.
Sonuç olarak Bolvadinliler rahat olsunlar.
Kapanan fabrika olmadığı gibi, mevcut fabrikalarının kapasitesi arttırılacak.
Bana kalırsa günün en güzel haberlerinden biri de artık şehir merkezinde kalan cezaevinin kapatılacak olmasıdır.
----------------------------------------------
O FOTOĞRAF…
Fotoğraf benim gözümde o anın ölümsüzleştirilmesidir.
Her fotoğraf önem arz etmeyebilir.
Bazen fotoğraftaki estetik, bazen de fotoğraftaki kişiler etkilidir.
Konu Başbakan Sayın Davutoğlu ve partisinin bölge koordinatörü olunca fotoğrafın ehemmiyeti bir kat daha artıyor.
Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ve yanında bildik bir isim Sayın Ahmet Koca.
Bana kalırsa,
Güzel bir fotoğraf.
Manalı bir fotoğraf.
Güçlü bir fotoğraf.
------------------------------------------------------
CİHAN PEKTAŞ BEYİ
Nasıl aramazsın, Cihan Pektaş beyi.
Yıllarca Bakanlığın özel kalem müdürlüğünü yapmıştı.
Afyon’u bir siyasi kadar bilir, bir o kadar yakından tanırdı.
O şimdi milletvekili, hatta komisyon başkanı.
Nasıl aramazsın Cihan Pektaş’ı.
O devir geçti, şimdi başka bir devir var.
Bildiğim kadarı ile yıllardır, gazetelerin tümü sabah otobüsüne verilir ve öğle saatlerinden bir görevli tarafından alınır ve bakanlığa götürülür.
Yani, Sayın Bakan dahil üst yönetim Afyon’un yerel gazetelerini rahatlıkla okuyabiliyor.
Afyon’a kim gazeteci, kim ne yapar, kim ne yapmaz az çok biliniyor.
Sanırım, gazeteleri, internet gazetelerini okuması gereken birilerinin pek fırsatı olmuyor.
-------------------------------------
‘SAĞLIĞINIZ GÜVENDE’ SAYESİNDE
TUTKUN KARDEŞİMİZİ GÖRECEĞİZ
E dilekolay, Hüseyin Tutkun kardeşimiz 4 yıl boyunca miletvekili danışmanı olarak görev yaptı.
Allah için Afyon’dan gelen herkesin derdine koştu.
Partili partisiz herkesin derdine çare olmaya çalıştı.
O anlamda, geçen dönemin akılda kalan danışmanı oldu diyebiliriz.
Bir çok STK ve kamu yararına çalışan kurumun üst kadrosundadır. Aynı zamanda Güven hastanesi danışmanıdır.
Bildiğiniz üzere Perşembe günü yani yarın Güven Hastanesi Afyon Belediyesi ile ortaklaşa bir etkinlik düzenliyor.
Sağlığınız ‘Güven’de Kardoyoloji etkiniliği var.
Rehberlik araştırma merkezi yani eski halk eğitim merkezi binasında saat 14.00’da gerçekleştirilecek Güven hastanesinin etkinliğine herkes davetli.
Ben şahsen, Hüseyin Tutkun kardeşimiz için gideceğim. Bana kalırsa müsait olanlar mutlaka uğramalı.
------------------------------------------
SURİYELİ TÜRKMENLERE
ŞUHUT’TAN YARDIM TIRI
Şuhut Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ilçemizde 2 günde toplanılan 1 tır dolusu yardım malzemesi ikindi namazı sonrası düzenlenen uğurlama programı ile Suriye’ye gönderildi. Şuhut Yeni Camii önünde düzenlenen uğurlama programına Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Emniyet Müdürü Emin Topçu, Müftü Ramazan Orhanlı ile vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yeğenoğlu, dernek ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Derneğin 2011 yılında kurulduğunu dile getiren Başkan Yeğenoğlu; “Kurulduğu günden bu güne yurt dışında ve yurt içinde; özellikle de Şuhut’umuzun içinde ve köylerinde yardım faaliyetlerini sürdürmektedir. Sizlerinde bildiği gibi daha önceki yularda açlık ve kuraklık çeken Somali’ye para ve 1 tır un yardımında bulunmuştuk. Van’da meydana gelen deprem nedeniyle Vanlı kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Yine Mymammar’da yaşayan din kardeşlerimize para yardımında bulunduk. Şimdi’de Suriye’de Esed rejiminin baskısı ve zulmü ile Rus uçaklarının bombardımanından evlerini, yurtlarını terk edip açlık ve yokluk içerisinde Türkiye’nin şefkatli kollarına sığınan Türkmen kardeşlerimiz için bu yardım kampanyasını başlattık. Allah’a çok şükür sizlerin dost elleriyle bir tır dolusu kuru gıda ve giyecek topladık. Bu tır’ımızın içinde; 400 çuval un, 1500 kilogram makarna, 600 kilogram şeker, 1000 kilogram nohut, 1000 kilogram fasulye, 750 kilogram pirinç ve mercimek, muhtelif miktarlarda çorbalık, sıvı yağ, çay ve 50 çift çocuk botu bulunuyor. “ dedi.