Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Neden Önemlidir?

Sektör kapsam ve türü ne olursa olsun dijital pazarlama büyük önem arz etmektedir. Ancak sağlık sektöründe Sağlık Bakanlığı’nın yetkisi altında pek çok kısıtlama olması sebebi ile dijital pazarlama ayağının önemi daha da artmaktadır. En kısa sürede en geniş kitlelere ulaşabilmenin güzergahı dijital pazarlama ve dijital pazarlama stratejilerinden geçmektedir. Mevcut yasal kısıtlamaları da inceleyerek bu kısıtlamalara uymak şartı ile dijital kanallardan maksimum yararlanma sürecinin başlatılması ve her daim devam edilmesi gerektir. Bugünkü yazımızda Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Neden Önemlidir sorusunu dijital pazarlama danışmanı Ömer YOLUK’a yönelttik ve uzmanımızın verdiği cevaplar ışığında konumuzu oluşturduk.

Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlamanın Gerekliliği

Sağlık hizmeti sunan işletmeler geleneksel pazarlama stratejileri ile yeterli müşteri potansiyeline ulaşamazlar. Tüm sektörler için geçerli olduğu gibi sağlık sektöründe de en etkili pazarlama yöntemi elbette dijital pazarlamadır. Aynı zamanda geri dönüşlerin tespiti ve etkili tanıtımların yapılması için geleneksel yöntemlerin zayıflığı da bir diğer kesin delil niteliği taşımaktadır. Halbuki dijital pazarlama ile yeterince hızlı olarak en geniş hedef kitleye ulaşmada her türlü istatistiksel veriye ulaşmak çok daha pratiktir.

Bununla beraber sağlık sektöründe yer alan reklam yasaklarının genişliği de bir diğer nedendir. Yazılı basın ve duyurularla hedef kitlelere ulaşmak çok daha uzun sürer. Uzun zaman almasının yanı sıra çok daha maliyetlidir. Ancak dijital pazarlama kullanarak sağlık kuruluşunuzun yasaklardan ayrıştırılarak daha fazla insan tarafından bilinmesi de kolaydır. Sağlık sektörü kısıtlamalarına uygun olarak her türlü pazarlama stratejisini ayrıştırarak dijital pazarlama ile duyurabilirsiniz.

Bilinir Olmak için Dijital Pazarlama

Bildiğiniz üzere internette ilerleme yaparken başlangıç noktanız her daim arama motorlarıdır. Aradığınız bir bilgiye ulaşmak için arama motoruna sorunuzu yazarsınız ve ekrana gelen sonuçlardan aramanıza en uygun olanları listelenir. Örneğin karın ağrısı yazdığınız arama motorunda karın ağrısı ile alakalı en yakın milyonlarca sonuç bir saniye içerisinde listelenmiş olur. O listenin ilk sayfasında ve en üst sıralarda olanlarından bir ya da bir kaçına tıklayarak sorunuzun cevabına ilerlemek istersiniz. Dijital pazarlama sayesinde o sorgu sayfalarının birinci sayfasında ve birinci sayfanın en üst sıralarında yer alabilirsiniz. Bu sayede çok daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Daha fazla ziyaretçi de daha fazla tık, gelir ve reklam olanaklarını bir arada sunmuş olur.

Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren bir doktor, bir hastane, bir klinik vb olabilirsiniz. Faaliyet alanınız sağlık olduğu için daha fazla insana ulaşmak için reklam seçeneklerini yeterince kullanamazsınız. Bunun nedeni ise Sağlık Bakanlığının sağlık sektöründe zorunlu kıldığı reklam kısıtlamalarıdır. İşletmeniz için reklam çekerken bu kısıtlamalara uygun görsel ya da yazılı medyayı kullanmalısınız. Dijital pazarlama uzmanları ve danışmanlarının kontrolü altında olan her türlü dijital reklam yayınlarınız sayesinde tanıtımlarınızı yapabilirsiniz. Böylece olası yasak ve kısıtlamalardan etkilenmeden hedef kitlelerinize yönelik etkileşimlerde bulunabilirsiniz.

Sağlık Sektöründe Atılması Gereken Dijital Adımlar

Dijital dünyadan ve dijital pazarlamanın sunduğu yüksek avantajlardan yararlanmak için aşağıda sıralanan dijital adımları atmalısınız. Bu adımlar neticesinde elde edecekleriniz de konular içerisinde işlenmiştir;

a. Kurumsal Web Sitesi

Kurumsal kimliğinize uygun web sitenizi tasarlayın ya da tasarlattırın. Etkili tasarım için dijital pazarlama uzmanlarından destek almalısınız. Tasarımınız ve içeriğiniz yasal makamların kısıtlamalarına uygun olmalıdır. Faaliyet gösterdiğiniz alt sağlık sektörüne uygun anahtar kelimeler ve SEO optimizasyonu ile yayın hayatınıza geçiniz.

b. Sosyal Medya Hesapları

Bildiğiniz hatta bilmediğiniz tüm sosyal medya platformlarında işletmenizin adıyla hesaplar açmalısınız. Ara ara ya da sık sık bu hesaplara güncel ve kısıtlamalara uygun bilgilendirici içerikler eklemelisiniz. Yeterince vaktiniz yok ise dijital pazarlama uzmanlarından, danışmanlarından ya da sosyal medya uzmanlarından da destek alabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınız üzerinden özgün ve size uygun içerikler geliştirerek yayınlamalısınız. Böylece dijital dünyadaki marka değeriniz oluşmaya başlar ve kısa zamanda yaygınlaşarak devam eden bir tanıtım ağının ilk adımlarını atmış olursunuz.

c. SEO Odaklı İçerikler

Kurumsal siteniz ve faaliyet gösterdiğiniz konulara uygun, özgün içerikler geliştirmeli ya da vaktiniz yok ise sizin yerinize en uygun içerikleri geliştirmesi için bir dijital pazarlama uzmanından, dijital pazarlama danışmanından destek alabilirsiniz. SEO odaklı içerikleriniz sayesinde arama motorlarında ilk sayfalara yerleşen sonuçlara ve dahi ilk sayfanın en üst sıralarına yerleşen sonuçlara erişmeniz daha mümkün olacaktır. SEO içerikleriyle üst sıralara ulaştıkça marka bilinirliğiniz de artacak ve pek çok artısını elde etmeye başlayacaksınız.

Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Kullanarak Marka Değeri Güçlendirme

Kurumsal web sitesi açmak, işletmeye uygun sosyal medya hesapları açmak, SEO odaklı içeriklerle sosyal medya hesaplarınızı, kurumsal web sitenizi ve kurumsal kimliğinizi destekleyecek diğer alt blogları açarak faaliyette kalmasını sağlamakla dijital dünyada bir marka değeri oluşturmaya başlarsınız. Artan trafik değerleriniz, yasalara uygun tanıtımlarınız sayesinde marka değeriniz artara ilerleyecektir. Böylece işletmeniz için hasta sayınızı arttırma ve doğal bir reklam döngüsü oluşturabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi