Pos Kâğıdı Nedir?

Günümüzde insanlar yanlarında nakit para bulundurmaktansa kredi kartları ya da banka kartları ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar. Bu durum da işletmelerin bir ya da birden fazla pos cihazı temin etme durumunu doğurur. Bankalar aracılığı ile temin edilebilen pos cihazlarının yanında yazarkasa pos cihazları da aynı görevi görür.

Pos Cihazı Kâğıdı Nereden Alınır?

Yazarkasa pos cihazları ve mobil pos cihazları kullanılırken pos kağıdı ihtiyacı hâsıl olur. Pos kâğıtları herhangi bir kırtasiyeden temin edilebilir. Fakat işletmeler pos kâğıdı daha ucuza satıldığı için bu ürünleri toptancılardan almayı tercih ederler.

Pos Cihazı Kâğıdı Nasıl Takılır?

İşletmeler pos cihazındaki kâğıdın birdenbire bitmesi ile sık sık karşılaşabilirler. Pos kâğıdı çabuk bitmesi, işletmenin bu kapsamda yüksek oranda satış yapması ile ilgilidir. Yani işletme ne kadar çok satış yaparsa ve bu işlemler ağırlıklı olarak kredi ya da banka kartı ile yapıldıysa pos kâğıdı o kadar çabuk biter. Kâğıdı biten pos cihazının arka kapağı açılarak biten rulodan kalan plastik parça çıkarılıp atılır ve yerine yeni rulo takılır. anthaber.net/pos-kagidi  adresinden pos kâğıdı temin edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi