Oto Çekicilerin Türleri

Oto çekici türleri araç türlerine göre farklılık gösterebilir. Dört farklı çekici türünden bahsedebiliriz. Bunlar araba transfer çekicisi, tepeden çekici, vinçli kayar platform ve çatallı çekicidir.

1) Oto Transfer Çekicisi

Çekici arabada bulunan hidrolik makaralı mekanizma yardımı ile arabanız damperli alana çekilir. Araba bırakılmak istendiği zaman da ise damperin makarası dikkatli bir şekilde gevşetilerek gerçekleştirilir. Arabanız bu pratik çekim işlemi ile ekstra bir hasar almadan kolaylıkla çekilme işlemi tamamlanmış olur.

2) Tepeden Çekici

Tepeden çekici aynı zaman da ahtapot çekici olarak da bilinir. Genellikle polis memurlarının kullandığı çekici türüdür. Çekim aracının tepesinden inen dörtlü koluna tekerlekler bağlanır ve çekilecek olan araç güvenli bir şekilde çekim aracına bindirilir.

3) Vinçli Kayar Platform

Vinçli kayar platform türünün arka kısmında bulunan çift tekerlek çekici sayesinde iki araç birden taşıyabilir. Bir kaza anı söz konusu ise vincin bu özelliğiyle, oto çekici iki araca birden hizmet verilmesi mümkündür. Çalışma sistemi ise basit ve konforludur. Yolda kalan araç hareket ettirilebiliyorsa çekicide bulunan kayar platforma girmesi sağlanır. Eğer araç hareket etmiyorsa, çekicideki vinç sayesinde kolaylıkla çekiciye bindirilir.

4) Çatallı Çekici

Çatallı çekicilerin iki büyük çatalı bulunmaktadır. Bu çatallar, çekilecek olan aracın alt kısmında yerleştirilir ve çekilecek araca yüklenir. Çatallı çekiciye, hasarlı aracı ister sağ isterseniz de sol taraftan bindirmek mümkündür. Oto çekici, çekilecek aracın uygunluğuna göre sağ veya sol taraftan aracınızı yükleyebilir. Bu işlem çok kısa bir sürede tamamlanıp aracınıza zarar vermeden işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

Oto Çekici Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Araç kullanan herkes günün birinde bu oto çekici hizmetine ihtiyaç duyabilir. Arabanız hiç beklemediğiniz bir yerde arızalanabilir veya anlık bir dalgınlıkla kaza yapabilirsiniz. Bu tarz beklenmedik anlarda başa geldiği için, oto çekici fiyatları hep merak edilir. Biliyoruz ki hiç kimse oto çekiciye ödenmesi gereken ücretlerin üstünde bir ödeme yapmak istemez. Zamanında hizmet, profesyonel bir uygulama ve uygun fiyatla bu iş daha fazla can sıkıcı olmadan çözülebilir. Bunun için bazı bilgilere sahip olmanız gerekir. Aracın arızalanıp kaldığı nokta ile hizmet verecek mesafe , fiyat belirleme de önemli bir noktadır. Çekim hizmetini veren firma 30 km'lik mesafeden alacağı ücret ile 130 km'lik mesafeden alacağı ücret farklı olacaktır. Daha uzun mesafeler daha uzun hizmet anlamına gelir. Fiyatı belirleyen bir diğer etken ise aracın çekileceği yer büyük şehir ise fiyatlar daha fazla olabilir. Bu konuda bir çok özel şirket, online platform bulunmaktadır. Örnek olarak istanbul çekici için Otocekici.pro adresine girerek iletişim formundan firmaya ulaşabilir ayrıntılı fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Alınacak hizmetin acil olması ve yaşanan stres anında en önemli şey alacağınız kaliteli hizmettir. Oto çekiciyi aradıktan sonra size ulaşma süresi, hizmet dahilinde verecekleri evraklar ve aracınızı hasarsız bir şekilde taşınması kaliteli hizmet göstergesidir. Bu tarz durumlarda kaliteli hizmet sizi daha memnun edecektir.

Editör: Haber Merkezi