İçerik Dağıtım Ağı

Tüm dünya genelinde konumlandırılan yüzlerce noktada, sunucular aracılığıyla servis verilen özel bir ağdır. Cdn, Türkçede İçerik dağıtım ağı anlamına geliyor. Bulunan temanızın boyutu 1MB ve üzeriyse, bu temayı aynı sunucudan çektirmek yerine farklı bir sunucuya çektirmek hem sayfanın yüklenme süresini kısaltacak, hem de sitenizin daha hızlı hale gelmesini sağlayacaktır. Böylelikle arama motorunuz sizin hızlı olduğunu görecek ve sizi ön plana koyacaktır.

Avantajları nelerdir?

CDN’nin kullanıcılara sağladığı birçok avantaj vardır. Bunlardan biri ekonomiyle ilgilidir. Maliyeti düşük olan Cdn, maddi yönden sizi rahatlatır. Bu hizmetten yararlanan şirket ve kurumlar tasarruflu bir iş gerçekletirmiş olacaktır. Aynı zamanda tüm bölgelerin ve hizmetlerin bir arada olması da önemli bir avantajdır. Bu özel ağı kullanan şirketler genellikle tek bir bölgeye hizmet etmektedir.

Ülkemizin büyük bir çoğunluğu internet kullanıyor. Ve bu internet çılgınlığı sadece ülkemizde değil tüm dünyada fazlasıyla yaygın bir şekilde bulunuyor. Buna istinaden de günden güne büyüyerek bir dünya markası haline gelen cdn birçok yatırımcının ve firmanın kullanım alanında. Bu markayı kullanan firmalar, erişebilirlik oranlarını arttırarak işlerini geliştiriyor.

Bunun dışında internet üzerinden insanlara hizmet işletmeler her zaman verimli sonuç alamıyor. Çünkü düşük performans, yavaş hizmet ve gecikme gibi durumlardan dolayı yeteri kadar başarılı hizmet verilememekte. Fakat içerik dağıtım ağının en önemli hizmet alanlarının başında internet firmaları geliyor. İnternet firmaları için oldukça güvenli ve hızlı olan cdn, tüm şirketlerin adeta kurtarıcı haline geldi. İçerik dağıtım ağı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz http://doratelekom.com/tr-TR/CDN adlı siteye bakabilirsiniz.

 

 

Editör: Haber Merkezi