Ebru Malzemeleri

Bir sanat dalı ve hobi alanı olarak karşımıza çıkan ebru, estetik algılara hitap ederken renklerin uyumunu da gözler önüne sermektedir. Ebru sanatı için derin bir bilgi ve beceri gerekmemesi de pek çok insanın bu alana yönelmesinde etkili olmaktadır. Bu nedenle ebru malzemeleri çok talep edilmektedir. İyi ebru malzemeleri almak, yapılan ürünlerin kalitesinde önemli bir etki yapacağından özen göstermek önemlidir.

Ebru Malzemeleri Alırken Neye Dikkat Edilmeli

Ebru malzemelerini seçerken en önemli nokta hangi ebru çeşidinin yapılmak istendiğine karar verilmesidir. Çiçek, tarz-ı kadim, taraklı, akkase, hatip, somaki ya da modern tarzlar için farklı renk seçeneklerine ihtiyaç duyulur. Bunun dışında kullanılacak malzemelerin kalitesine de dikkat etmek gerekmektedir. En iyi sonuç için malzemelerin kalitesine özen gösterilmelidir.

Ebru Malzemeleri İçerisinde Neler Bulunur

Geleneksel bir sanat dalı olan ebru için, pek çok farklı malzeme bulunur. Kıvam artırıcılardan spatulaya kadar çeşitli araç gereçlere ihtiyaç duyulabilir. Ancak ebru malzemeleri denildiğinde olmazsa olmazı toz ebru kitresi ve sığır ödü olarak karşımıza çıkar. Ayrıca boyalar da bu işlemin en önemli unsurunu oluşturmaktadır. https://www.guvensanat.com/ebru-malzemeleri sayfası üzerimden ebru malzemelerini temin edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi