Düğün Salonu Reklamı Nasıl Yapılır

Current works reklam ajansından olan damla Çiğ düğün salonlarının reklamının öneminden ve getirdiği yararlardan bahsetti. Damla Çiğ'e göre teknolojik gelişmelere ayak uydurarak geleneksel yöntemleri atlamayarak reklamla firma yapılmalıdır. Gazeteler, radyolar, dergiler ve hatta televizyonlar düğün mekânı reklamları için kullanılabilir. Kullanılabilir, ancak bu reklamların maliyeti, üzerinde birkaç sezon geçirmenizi gerektirebilir.

TV reklamcılığı tamamen konumuzun dışında olsa da diğer geleneksel iletişim araçlarını kullanmak da maliyet açısından mümkün değildir. Ayrıca, bu öğeler dijital yayınların dışında nadiren okunduğu için basılı reklamların etkisi ihmal edilebilir düzeydedir. Öte yandan, radyolar yerel oldukları sürece sınırlı bir etkiye sahip olabilir.

Broşür ve benzeri reklam yöntemlerinin son derece zayıf etkileri göz önüne alındığında, geleneksel fiziksel reklam araçlarının ve geleneksel kitle iletişim araçlarının yararsız olacağı sonucuna varabiliriz. Hepsini bir araya getirdiğimizde, dijital pazarlama araçlarını kullanmanın bir düğün mekanının reklamını yapmak için geleneksel yöntemlerden çok daha faydalı olduğunu söylemek doğru olur.

Dijital Pazarlama ile Düğün Lobisi Reklamcılığı

Dijital Pazarlama, internetin tüm unsurlarını kullanarak gerçekleştirdiğimiz kapsamlı pazarlama faaliyetlerini ifade etmektedir. Dijital pazarlamada reklamcılık küçük bir alanı kaplar, bu özelliği ile pazarlamaya harcanacak bütçenin yanı sıra doğrudan reklam için düşük sayılabilecek bir bütçenin olacağı söylenebilir. Makul bir maliyetle, önemli pazarlama çalışmaları yapabilir ve sürdürülebilir pazar payı elde edebilirsiniz. Şimdi onunla neler yapabileceğimize bir bakalım.

Web Sitenizi Oluşturun

İşletmeniz ne olursa olsun, bir web sitesi kurumsal kimliğinizin önemli bir parçasıdır. Dijital pazarlamada bir web sitesine sahip olmak bir seçenek değildir. Web sitesi odağını sarmal ve olası olmayan bir biçimde oluşturma stratejisinin tamamı Google'da görünmüyor.

Arama Sonuçlarında Üst Sıralarda Yer Almak

Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak dijital pazarlamanın en temel hedefidir. Google'ın ileri teknolojisi sayesinde "düğün salonu" arayan kişilere ve yakınınızdaysa salonunuz yönlendirilebilir. Tabii ki, isterseniz bu erişimi genişletebilirsiniz, ancak bu ek pazarlama maliyetlerine yol açacaktır. Buradaki nokta, bir web sitesine sahip olmanın arama sonuçlarında iyi bir sıralamaya sahip olacağınız anlamına gelmediğidir.

Gerçekten de gerekli çalışmalar yapılmazsa muhtemelen hiçbir sonuç alamayacaksınız. Bir diğer çok önemli konu ise yapılacak işin profesyonel düzeyde yapılması gerektiğidir. Yanlış ellerden gelen içerik, sitenize Google'dan önce zarar verebilir. Google arama motorunun ön sıralarında yer alan uygulamalara SEO adını veriyoruz. İngilizce Arama Motoru Optimizasyonu ve Türkçe Arama Motoru Optimizasyonu adı verilen bu uygulamalar, tüm dijital pazarlama uygulamalarına odaklanıyor. Öncesi ve sonrasına değineceğimiz tüm dijital pazarlama faaliyetleri SEO uygulamalarını destekleyen uygulamalardır.

İçerik Geliştirme

Google, üst sıralarda yer almak için içeriğe ihtiyaç duyar. Bu içerikler yazılı ve görsel içerik olmalıdır. Özellikle düğün mekanları söz konusu olduğunda, mekanınızı sahiplenmek isteyen kişilere nasıl bir fiziksel ortama sahip olduğunuzu anlatmanız gerekir. Bunun için videolar ve açıklayıcı içerikler hazırlayın ve açıklayıcı metinlerle müşterinin dikkatini çekin.

Sosyal Medyayı Kullanma

Düğün mekanının reklamı, sosyal medyada gerçekten düğün yapan kişiler tarafından yapılır. Sahip olacağınız etkili sosyal medya hesapları sayesinde düğününüze gelen kişiler mesajlarına bakıp sizi etiketleyebilecekler. Bu sayede çok popüler bir sosyal medya yer işaretine sahip olabilir ve web sitenizin SEO değerini artırabilirsiniz.

Dış kaynaklar

Web siteniz ve kendi sosyal medya hesaplarınız dışında benzer mecralarda ve platformlarda salon adınızla yapılan her türlü paylaşım bilinirliği ve SEO puanınızı artırır. Bu etki hakkında bir basın bülteni yayınlayabilirsiniz. Müşteri farkındalığını artırmak için benzer düşüncedeki platformlar ve medya ile basın bültenleri paylaşıyor ve daha organik paylaşımlar almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun için sözlükler, gazeteler, sektörel yayınlar ve benzeri düğün siteleri kullanıyoruz. Tüm bu faaliyetler hem doğrudan müşteri kazanımı hem de arama motoru görünürlüğünün artmasını sağlar.

İletişim:

https://currentworks.com.tr/

Adres: Çınarlı Mah, Ozan Abay Cd. NO: 10 D:222, 35170 Konak/İzmir

Mail: [email protected]

Telefon: +90 532 290 35 45

Editör: Haber Merkezi