Dış Cephe Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Dış cephe cam temizliği binaların dış kısmında yer alan camların temizlenmesidir. Dış cephe camlar havadaki kir, duman ve tozun zaman içerisinde camın yüzeyinde birikmesi nedeniyle kirlenir. Bu nedenle bu camların temizlenme ihtiyacı ortaya çıkar.

Dış cephe cam temizliği için camın yüksekliğine bağlı olarak birçok profesyonel ekip ve ekipman gerekir. Bu nedenle cam temizliğinde çoğunlukla profesyonel temizlik şirketlerine ihtiyaç duyulur. Bu yazıda dış cephe cam temizliği yaptırmak isteyenler için tüm işlemler aşağıda detaylı bir şekilde açıklanacaktır.

En Doğru Dış Cephe Cam Temizlik Şirketi Nasıl Bulunur?

Doğru temizlik şirketini bulmak ve camlarınızı güvenle temizletmek için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

1. Daha Önce Hizmet Almış Tanıdıklarınıza Danışın

Camlarınızın temizliği için en iyi temizlik firmasını bulmak için daha önce temizlik hizmeti almış bir tanıdığınızdan yardım alabilirsiniz. Tanıdığınız referans olduğu bir firmadan hizmet almak her zaman en güvenilir yollardan biridir.

2. İnternetteki İncelemeleri Okuyun

Eğer daha önce bir temizlik hizmeti almış bir tanıdığınız yoksa internetten araştırma yapabilirsiniz. Temizlik firmaları hakkında hizmet alan kullanıcıların yorumlarını inceleyin.

Örneğin dış cephe cam temizliği konusunda İstanbul'daki en iyi temizlik firmalarından biri olan ESG Temizlik şirketinin müşteri yorumları incelendiğinde bu firma hakkında hiç şikayet olmadığı görülmektedir. ESG Temizlik gibi hizmet alan birçok kullanıcının memnun kaldığı temizlik şirketlerinden hizmet almaya özen gösterin.

3. Sigortalı Hizmet İsteyin

Sigortalı hizmet, alınan temizlik hizmetinden memnun kalmadığınız takdirde yeniden ücretsiz hizmet alabileceğiniz ya da para iadesi isteyebileceğiniz anlamına gelir. Buna ek olarak, dış cephe cam temizliği esnasında camınız zarar gördüğünde bu zararı temizlik firmasının karşılaması anlamına gelir. Bu nedenle kendinizi garantiye almak için sigortalı hizmet sunan temizlik firmalarından hizmet alın.

En İyi Dış Cephe Cam Temizliği Firmaları Hangileridir?

Türkiye ve İstanbul'da dış cephe temizliği alanında faaliyet gösteren temizlik firmaları arasında en güvenilir, en deneyimli, en çok bilinenleri sizler için sıraladık. Sıralamada hizmet kalitesine, fiyatlarına, temizlik yöntemlerine, sözleşme gerekliliklerine, müşteri yorum ve şikayet sayısının esas aldık. Müşteriler, dış cephe camlarının temizlik hizmeti alma konusunda bilinçli bir karar vermek için bu makaledeki bilgileri kullanabilir. (Kaynak: https://www.sikayetvar.com/temizlik-sirketi)

  1. ESG Temizlik Hizmetleri
  2. İstanbul'un Temizlik Şirketi
  3. Temizlik Lazım
  4. Belpak Temizlik
  5. Ataşehir Temizlik Firması

Dış Cephe Cam Temizliği İçin Gerekenler Nelerdir?

Dış cephe temizliğinde sertifikalı temizlik personellerine, camın yapısına uygun temizlik malzemelerine ve yeterli yüksekliğe sahip sepetli vinçlere ihtiyaç vardır.

1. Sertifikalı Temizlik Personelleri

Dış cephe camlara sahip binalar genellikle yüksek binalar olduğu için bu binaların camlarını temizleyecek olan personellerin yüksekte çalışma belgesine sahip olmaları gerekir. Buna ek olarak bu personellerin iş kazalarını önlemek adına gerekli eğitime, deneyime ve ekipmanlara sahip olması gerekir.

2. Dış Cephe Camın Yapısına Uygun Temizlik Malzemeleri

Dış cephe camlar farklı yapı ve özelliklerde olabilmektedir. Bu nedenle camların en iyi şekilde temizlenebilmesi için camın yapısına uygun temizlik malzemeleri kullanmak gerekir. Kullanılacak malzemenin uygun olmaması durumunda cam çizilebilir veya orijinal rengini kaybedebilir.

3. Sepetli Vinçler

Dış cephe camların temizlenmesi yükseklik nedeniyle oldukça zordur. Bu nedenle bu camlara ulaşabilmek için sepetli vinçlere ihtiyaç duyulur. Sepetli vinçler yardımıyla camları temizleyecek kişiler camın her yerine kolay bir şekilde ulaşabilir. Sepetli vinçler dışında iple erişim yöntemi de kullanılabilir.

Dış Cephe Cam Temizliği İçin Gerekli Yasal Belgeler Nelerdir?

  • Personellerin sigorta girişleri
  • Yüksekte çalışma belgeleri
  • Yüksekte çalışma ve İSG belgeleri talep edilmelidir.
  • Personel sağlık raporu
  • Vinç bakım belgeleri
  • Polis karakolundan izin işlemleri

Kaynak: https://www.esgtemizlik.com/dis-cephe-cam-temizligi-firmalari/

Dış Cephe Camlar Ne Sıklıkla Temizlenmelidir?

Bu durum camın kirlenme sıklığına ve bulunduğunuz mevsime göre değişiklik gösterir. Örneğin binanız kalabalık ve hava kirliliğinin yoğun olduğu bir konumda bulunuyorsa daha sık kirlenir. Ortalamada ise dış cephe camların 6 ay ila 2 yıl arasında temizlenme ihtiyacı doğar.

Dış Cephe Temizliğinin Faydaları

Düzenli olarak dış cephe cam temizliği yapıldığı takdirde camlar ilk günkü gibi temiz görünür. Bu camlar uzun süre temizlenmediği takdirde camların yüzeyinde biriken toz ve kir kalıcı hale gelir. Bu nedenle düzenli olarak cam temizliği yapmak hem camların temiz görünmesi sağlar hem de camın sağlığını korumaya yardımcı olur.

Dış Cephe Cam Temizliği M2 Fiyatları 2022

2022 yılı itibariyle dış cephe cam temizliği ortalama fiyatları aşağıda yer almaktadır.

Sepetli Vinç İle Dış Cephe Temizliği

5.000 TL - 7.500 TL + KDV

İple Erişim İle Dış Cephe Temizliği

4.500 TL - 6.500 TL + KDV

Dış cephe cam temizliği fiyatları genelde m2 olarak hesaplanır. Fiyatların belirlenmesinde binanın yüksekliğine, büyüklüğüne, bulunduğu konuma, çalışacak personele ve kullanılacak malzemeye dikkat edilir.

Kaynakça:

https://www.esgtemizlik.com/

https://istanbuluntemizliksirketi.com/

https://temizliklazim.com/

Editör: Haber Merkezi