Dağlıca şehitleri Türkiye'yi yasa boğdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen askerlerin aileleri acı haberle sarsıldı.

Türkiye, Dağlıca'dan gelen haberle sarsılırken şehitlerin evlerine de ateş düştü! Genelkurmay Başkanlığı, önceki gün meydana gelen Dağlıca'daki terör saldırısında, şehit sayısının 16 olduğunu açıkladı. Saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki evine dev Türk bayrağı asılırken, Yarbay'ın memleketi Erzurum'un Olur ilçesindeki Köprübaşı köyünde de yakınları sinir krizleri geçirdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. Cenazeler Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.


Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların inflak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazeleri helikopterle Van'a getirildi. 

Şehit cenazelerini taşıyan 6 helikopter, Van Filo Komutanlığı'na indi. Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehitlerin yarın Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlenmesi bekleniyor.

konvoy.20150907233621.jpg 
ACI HABER KAHRAMAN YARBAY'IN EVİNE ULAŞTI

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde Terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın ailesine acı haber verildi.

daglica-yarbay.20150907215901.jpg 
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından acı haberi vermek için Yarbay Çelikcan'ın, merkez Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'ndeki ailesinin evine geldi.
 
daglica-sehit.20150907215936.jpg 
Bir süre içeride kalan Vali Karaloğlu, çıkışta yaptığı açıklamada, "Çok üzgünüz, aileye taziye için geldik. Şehidimizin cenazesi yarın Mihraplı Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek" dedi.
 
asker.20150907215959.jpg

Öte yandan, mahallede bulunan evlerin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı asıldı.
 
YARBAYIN KÖYÜNDE DE ACI VAR
 
Yarbay İlker Çelikcan’ın Erzurum’un Olur ilçesindeki Köprübaşı köyünde de büyük üzüntü yaşanıyor.
Acı haberi alan yarbayın yakınları sinir krizi geçirirken, ailenin yaşadığı Bursa’ya hareket etti. Mahalle Muhtarı Yener Çelikcan, şehit yarbay İlker Çelikcan’ın amcasının oğlu olduğunu, kendisinin 1983 yılında Kara Harp Okulunu kazanarak Ankara’ya gittiğini ve o tarihten bugüne kadar yurdun birçok bölgesinde görev yaptığını, en son görev yeri Malatya’dan geçen yıl Hakkari’ye atandığını söyledi. Şehit yarbayın 95 yaşındaki ninesi Dilber Çelikcan ise, torununun şehit olduğu haberinin ardından büyük bir şok yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken nine Çelikcan, gözyaşlarına boğuldu.

yarbas.jpg 
Şehit yarbayın yengesi Pero Çelikcan ve Neriman Çelikcan da, Çelikcan’ın geçen yıl ailesiyle birlikte köye geldiğini söyleyerek, “Hiç kimseyi incitmezdi, duygusal birisiydi. Hiç kimseye bir şey olmuyor, olan ana kuzularına oluyor” diyerek hıçkırıklara boğuldular.
 
ŞEHİT ASTSUBAYIN MERSİN'DEKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP’li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.

astsubay.jpg
 
Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı.
 
Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu.
 
EVİN TEK OĞLU

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı.

3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa’nın da polis memuru olduğu belirtildi.
 
25 YAŞINDAKİ ASTSUBAY ÇAVUŞUN BABA OCAĞINDA YAS VAR

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in Eskişehir’deki baba ocağına ateş düştü.  
 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesi kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda 16 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştı. Şehit olan askerler arasında bulunan 25 yaşındaki Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in şehit olduğu haberi, askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak’ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir’e verildi. Acı haberi alır almaz gözyaşlarına boğulan acılı aileyi askeri erkan ve sağlık personelleri telkin etti. Haberi alan şehidin yakınları ve sevenleri de baba ocağına taziye dileklerini iletmek için akın etti.
 
Şehit  Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in bekar ve 3 yıllık astsubay olduğu öğrenildi. 
 
BİR ATEŞ DE BALIKESİR'E DÜŞTÜ

Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi.
 
Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün’ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün’e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi. 
 
MANİSA'YA İKİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi.  
 
Dün Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 askerimiz şehit edilmiş ve 6 askerimiz yaralanmıştı. Şehit askerlerin ailelerine acılı haber verilmeye başlandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. Şehitlerden birinin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, diğerinin ise Salihli ilçesinden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere olduğu öğrenilirken, baba ocağına acı haber verildi.
Editör: Haber Merkezi