Bebeklerde Pişik Önlemenin Yolları

Pişik, kızarık görünümlü yumuşak dokulu bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerde ve çocuklarda görülmektedir. Bebeklerin bez bölgesi, boyun, koltuk altı, eklem kısımları olan cildin katlanma bölgelerinde sıklıkla rastlanılmaktadır. Pişiğe sebep olan birçok faktör mevcuttur. Bunlar;

  • Beze ve kıyafete bağlı sürtünme,
  • Kirli bezin değiştirilmemesi,
  • Cildin nemli ve havasız kalması,
  • Ek gıdaya geçiş dönemleri,
  • Aşırı terleme,
  • İlaç kullanımı,
  • Mevsim geçişleri

Genellikle bebeklerde sıklıkla görülen pişik, tıbbı uygulama gerektirmeden bebek pişik kremi ile önlenmektedir. O halde gelin birlikte farklı markaların pişik kremi çeşitlerini inceleyelim.

Sudocrem Pişik Kremi

Sudocrem, üç farklı etkisi sayesinde kısa sürede iyileştirme göstermektedir. Yeni doğandan itibaren kullanıma uygun mucizevi ürün içeriğindeki çinko oksit sayesinde pişiğin iyileşme süresini hızlandırır. Soğutucu etkisi ve cilt bariyerini koruyucu özelliği ile idrar, dışkı gibi etmenlerin ciltle temas etmesini engelleyerek pişik oluşumunu da önlemektedir.

Mustela Pişik Kremi

Mustela pişik kremi içeriğinde avokado meyvesi, gliserin ve ayçiçeği tohumları bulunur. Bu sebeple de cildi yoğun nemlendirir, içerdiği vitaminle besler ve cildi dış etkenlere karşı korur. Parfüm, paraben içermeyen bu krem en hassas ciltlerin kullanımına dahi uygundur.

Bepanthol Pişik Kremi

Bepanthol pişik kremi içeriğinde ProVitamin B5 bulunmaktadır. ProVitamin B5, cildin hem ideal nem dengesine kavuşmasını sağlar hem de ciltte bariyer görevi görerek pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Parfüm, koruyucu madde ve renklendirici içermeyen formülü sayesinde en hassas ciltlerin bile kullanımına uygundur.

Sizde dünyaca ünlü markaları ve en iyi pişik kremi çeşitlerini ve daha fazlasını Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi