Antep Baklavası gurmemarket.com ile kapınızda
 
Antep mutfağının yöresel tatlarından en meşhurları arasında yer alan baklava, antep fıstığı ve incecik açılmış yufkalar ile hazırlanan muhteşem bir tatlıdır. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak da yapılabilir.
 
Gaziantep baklavasında her ne kadar antep fıstığı kullanılıyor olsa da, içeriğinde kullanılan kuru yemiş coğrafi olarak yapıldığı şehre göre farklılıklar gösterir. Evde yapılan baklavalarda Güneydoğu Anadolu'da antep fıstığı, Karadeniz'de fındık, İç Anadolu'da ceviz, Kıyı Ege'de badem, Edirne ve Trakya'da ise susam kullanılır. Genel olarak şeker şerbeti ile tatlandırılır.  Şeffaf incelikte olan yufkaların açılışı sonrası fırınlanışı ve üzerlerine şerbet dökülürken tepside yarattığı o güzellik sonrasında hazırlanan antep baklavası sofraların adeta incisidir.
 
8 Ağustos 2013 tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu AB Komisyonu tarafından tescil edilmiştir. Özellikle bayramlarda, ramazan sofralarında vazgeçilmez tatlılardan biri olan antep baklavası tatlı severlerin favorileri arasında yer alır. Kalorisi yüksek bir tatlı olduğu için tabi dengeli tüketilmesinde de fayda var.
 
Antep baklavasını online temin edebileceğiniz en doğru adreslerden biri gurmemarket.com web sitesi. Birçok yöreden özenle seçilmiş doğal ve katkı içermeyen ürünleri internet üzerinden online satışa sunan gurmemarket.com Gaziantep’in meşhur antep baklavası kapınıza kadar getiriyor, size de keyifle yemek kalıyor. İster yarım kilo, isterseniz 2 kiloluk tepside satın alabilirsiniz.
 
Antep yöresinin ünlü baklavacısı Hacı Usta Baklavaları’nın üretimi olan baklavalar yörenin fıstıklarıyla lezzetleniyor. Market’te şöbiyet, havuç dilimi, tepsi baklava, kuru baklava yanında fıstık sarma, bülbül yuvası, fıstık ezmeli tatlı satışı da yapılmakta. Hangisini ya da hangilerini seçeceğiniz sizin damak zevkinize kalmış.
 
E-ticaretin yöresel organik ürünler markası gurmemarket.com web sitesini ziyaret edebilir, zengin yöresel ürün seçeneklerine de göz gezdirebilir, damak tadınıza en uygun salça, turşu, atıştırmalık ürün, bakliyat, kahvaltılık ürünlerinden satın alabilirsiniz.
 
Siparişlerinizi gurmemarket.com web sitesine üye olarak kredi kartı bilgilerinizle ya da siteye üye olmadan ad soyad, adres, telefon bilgilerinizle birlikte marketin banka hesabına ücreti yatırarak verebilirsiniz. Ürünleriniz siparişinizi takip eden 2 gün içinde kargoya verilecek ve kargo yoluyla adresinize teslim edilecektir.
 
Editör: Haber Merkezi