Hafızlar gençlik kampında

Afyonkarahisar Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında yatılı hafızlık eğitimini tamamlayan 90 hafız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Sultandağı Gençlik Kamp Merkezi'nde tatile gönderildi.

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın açtığı hafızlık eğitiminin Afyonkarahisar'daki kursları olan Miftah Kur'an Kursu, Salar Fatih Kur'an Kursu, İsmailköy Kur'an Kursu, Sahipata Kur'an Kursu'nda yatılı olarak eğitim alan 90 öğrenci eğitimini tamamladı ve Sultandağı'ndaki kamp merkezine tatile gönderildi. Sultandağı Gençlik Kampı'nı, İl Müftüsü Sinan Kazancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, birlikte Yemek yedi ve etkinleri izledi. Gençlik Kampı'nda, ok atma, masa tenisi, matrax, futbol, paintball gibi birçok etkinliğe katılan hafızlar, eğlenceli vakit geçirerek tatilin tadını çıkardı.

İl Müftüsü Sinan Kazancı, okulların ara tatil döneminde hafızları ödüllendirmek istediklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Gençlik Kampı'na çocukları aldıklarını aktaran Kazancı, "Burada gençlerimiz hem deşarj oluyorlar hem birbirleriyle kaynaşıyorlar muhabbet kuruyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün çok güzel etkinlikleri var. Bu etkinlikler çerçevesinde çok güzel hem eğleniyorlar, hem öğreniyorlar. Çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Biz de bugün Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ile geldik, çocuklarımızı yerinde ziyaret ettik. Ziyadesiyle mutlu olduk" dedi.

Sultandağı Gençlik Kamp Merkezi hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, temmuz ayının başından bu yana 24 kamp yapıldığını ifade etti. 24 kampta da takribi 1300'ün üzerinde öğrenciyi ve STK'yı burada ağırladıklarını dile getiren Kasapoğlu, "Şu anda da en son Diyanetimizin minik hafızlarını ağırlıyoruz ki buradaki etkinliklerde istifade ediyorlar. Az önce Müftü hocamla beraber buradaydık, çocuklarla beraber gezdik. Burada çocukların yapacağı çok etkinlik alanları var. Yani burada yaz ayı olsaydı havuzumuz mesela var, futbol sahamız var, zipline var, büyük salıncağımız var, paintball var, basketbol ve voleybol alanlarımız var, içeride konferans salonumuz var. İçeride yine ebru, gitar, çalgılı kurslarımız var. Yine çocukların yapabileceği tiyatro etkinlerimiz var ve şu anda zaten burası erken bir şekilde açıldığı için revize ihalesini de yapıyoruz. O yüzden revize ihalesinde inşallah pek çok etkinlik alanı daha koyacağız. Yani çocuk buraya geldiğinde 'iyi ki biz kampa gelmişiz, iyi ki biz kamp alanında olmuşuz' hissiyatını çok rahat görecek. Çünkü az önce Müftü hocam ile beraber çocuklarımıza gittiğimizde, çocuklar hafta sonu izinleri varmış, memleketlerine gidecekler, evlerine gidecekler, kampı duyunca kampa gelmişler 'iyi ki de kampa geldik' o üzerindeki heyecanı görünce, sevgiyi görünce biz de doğru güzel bir iş yapıyoruz ve hizmet ediyoruz noktasındayız" diye konuştu.

'365 GÜN AÇIK BİR KAMP OLACAK'

Kamp merkezinin daha da gelişeceğine dikkati çeken Kasapoğlu, "Sultandağı kampı inşallah revize ihalesi bittiğinde şu anda bakanlığımızın proje ekibi arazide geziyor, ulusal bir kamp olacak. Dolayısıyla burada dönemsel değil artık 365 gün açık bir kamp olacak. Ve tüm Türkiye, belki uluslararası arenaya hitap edecek bir tarzda olacak. Çünkü yaparken biraz da planımız da o. Konferans salonunu biraz daha etkinlik, çalıştaya, sempozyumlara hitap edebilecek fonksiyonda özellikte olmasına da gayret edeceğiz" dedi.

Kampa katılan hafızlardan Yasin Enes Demir, kampın çok güzel olduğunu, geldikleri için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Hafızlardan İlyas Esat Yakşi, müftülüğün kursuyla kampa geldiklerini, etkinlikler yaptıklarını dile getirerek, "Gerçekten burası çok güzel, tatilimiz iyi ki burada geçiriyoruz. İl Müftülüğümüze ve müdürlerimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hafız Hasan Basri Aslantaş, liseden mezun olduğunu, üniversiteye hazırlandığını dile getirdi. İl Müftüsü'nün kendilerine hazırladığı kampa geldiklerini kaydeden Aslantaş, "Burada güzel güzel etkinlikler var, hepsini de yapıyoruz. İl Müftülüğümüzün açmış olduğu Kur'an kurslarında çalışarak, ezberleyerek yaptık, Kur'an-ı Kerim'i ezberledik ve sonunda İl Müftümüz de bize hediye olarak bu gençlik kamplarına gönderdi, teşekkür ederiz onlara" dedi.

Editör: Haber Merkezi