SPORCUMUZERDOĞAN AKIN’IN VEFAT HABERİ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

14 Mart 22017 bugün AKIN ailesinin ve onu tanıyanların acı günü oldu. Her hafta ya o beni yada ben onu telefonla arar konuşur dertleşirdik. O bana tembih ederdi ‘Aman ağabey sağlığına dikkat et bak gözünden iki ayda bir Ispartaya gidiyorsun bizler önemli değiliz ama sen daha gelecek nesillere eserler bırakacaksın.’diye bana övgüler yağdırıyordu.

Erdoğan çok sevdiğim can bir arkadaştı. Çok iyi bir dosttu. Onu yıllar öncesinden tanırım.Kütüphane memuruyken gazeteciliği başladığımda ‘Ağabey spor ile ilgili konu olursa bana sor.’demişti.Bende Erdoğan ben Kültür Kupası adıyla bir turnuva düzenleyeceğim.Yardımcı olurmusun diye sorduğumda ‘Elbette senin yanındayım’ diyerek turnuvayı düzenlemiştik.

1970’lerdi 2 gurup oluşturup turnuvayı başlattık. Köy ve mahalle takımlarından oluşan otuza yakın takım katıldı. İki gurubun da Liderliğine zıt görüşlü 2 takım kaldı. O yılların sağ-sol kavgalarının olduğu günlerdi. Zar zorla turnuvayı bitirdik. Arkamızdan kaymakamlık kupası düzenlememiz istenmişti ama ikimizde kabul etmemiştik. AA muhabirliği günlerimde Spor haberlerini ondan alır gönderirdim. Erdoğan kardeşim seni okurlarıma tanıtmak için ne kadar uğraşsam bence uğraşmama gerek yok sen aslen Bolvadinlisin ama sen 50 seneye yakın bir zamandır Dinar’dasın. Biz seni Dinarlı olarak görüyoruz.40 sene gibi bir zaman içinde Sen Dinar Spor için uğraş verdin. Kendini yeşil sahalarda buldun oyunculuğunla göz doldurup sonra yöneticilik ve antranörlüğümüzü yaptın. Yetiştirdiğin sporcu sayısını bilmiyorum. Onlarca sporcu yetiştirdin. Arşivimdeki fotoğraflarına bakıyorum 1972 de takıda oyuncu olarak,1975 de atletizm takımını Afyona götürmüşsün. Bu fotoğrafı gösterip ‘Bak abi o zamanlar kulübün parası yoktu dışarıya başkanımız Mehmet Özalp araba tutuverip yollamıştı maç sonrası aramızda para toplayıp karpuz aldık ekmekle karnımızı doyurduk bu resmi ben çekmiştim demişti ve ne zorluklarla spor yaptıklarını anlatmıştı. Anlattıkları yazdığım Spor kitabımda vardır. Kendisi oyuncularını çok severdi. Bir resimde de iki oyuncusuyla 1977 de görüntülenmiş. İlçenin tek günlük gazetesi Umut gazetemizin yıllarca spor müdürlüğü ve yazarlığını yaptı.2014 de Sporu bıraktığında Belediye başkanımız Saffet Acar onu yaptığı hizmetler nedeniyle plaket vererek ödüllendirmişti.

Geçirdiği Kalp ameliyatları, göz ameliyatı onu zayıf düşürdü. İyiyim ağabey diyor Allaha şükrediyordu. Son haberini yine Umut Gazetesi haber yaptı.(Spor Yazarımız Erdoğan Akın Hayatını Kaybetti)Başlığı ile kalp krizi sonrası vefat haberini yazdı.Erdoğan Akın’ın babası Dinar Özel idare memuru olarak ilçemizde görev yapmış emekli olunca Dinara yerlrşmiti 1975 sonrası ailesi  çocukları Dinarlı olmuştu.Dinarda tam 42 yıldan bu tarafa Spora hizmet eden 72 yaşındaki yazarımız Erdoğan Akın hayata gözlerini yumdu.  Kardeşim can dost Erdoğan Akın’a Allah’tan rahmet ailesine sabırlar dilerim. Onu sevenlerin Başı sağ olsun.

                                                                                 

Yetiştirdiği iki oyuncusuyla

1972 TOP KOŞTURDUĞU OYUNCU ARKADAŞLARIYLA




2014 DE SPORA HİZMETLERİ NEDENİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ