Menderes’te Üç’ü Bir Arada Bayram
Dinar Menderes İlkokulunda Okuma Bayramı, Yılsonu etkinlikleri ve Anasınıfları yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Şube Müdürü Caner Özdemir, okul müdürleri ve öğrenci velilerinin katıldığı etkinlikte ana sınıfı öğrencileri yıl boyunca hazırlamış oldukları gösterileri sundular.
Menderes İlk Okul Müdürü Erkan Özcan etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini yaptıkları anasınıfı öğrencileri gösterileri ile birleştirdikleri okuma bayramını her yıl düzenli bir şekilde yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi, “Bize emanet edilen öğrencilerimiz çok değerlidirler. Öğrencilerimizin başarısı adına okulumuzda her türlü çalışma imkanı hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Sevgiye ve saygıya dayalı eğitim anlayışı ön plandadır. Bu yıl toplam kalite yönetimi ödül sürecinde okulumuz il birincisi olmuştur. Okulumuzun başarısında en büyük pay çok değerli öğretmenlerimizindir. Bundan dolayı tüm öğretmen arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Türkiye bölge haritası eşliğinde 7 bölgenin de halk oyunlarını sergileyen minik öğrenciler, Karadeniz horonu, Marmara Bölgesinden Horon, Ak denizden Silifke oyunu, egede Cemile’m, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinden halaylar ve iç Anadolu yörelerine ait halk oyunlarını oynadılar.
Halk oyunları gösterilerinden sonra okulu ve öğrencileri tanıtım video filmi gösterime girdi. Okuma bayramı ve yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program daha sonra, skeçler, şiirler, küçük ayşe- küçük asker oyunu ve kültürümüzü yansıtan gelin kaynana atışması oyunları sergilendi.
Ana Sınıfı Sergisi Açıldı
Okuma bayramı etkinliklerinin akabinde açılan Menderes İlk Okulu Ana Sınıfı Yıl Sonu Sergisi şimdiye kadar hazırlanan en güzel sergi unvanını aldı. Vatandaşların da çok yoğun katlım gösterdiği sergide, her türlü el işleri sergilendi. Dizaynı ve yapımı Ana Sınıfı Öğretmenleri Elif Sardohan, Suadiye Koç ve minik öğrenciler tarafından özenle hazırlandı. Çok büyük el işleri yaratıcılığının sergilendiği salonu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu itina ile gezdi. Ana sınıfı öğretmenleri öğrencileri ile birlikte hazırlamış oldukları işlerin tanıtımını tek tek yaptı.İsmail Yılmaz-Dinar