Emirdağ'ın 5 Yıldızlı Yurdu Hazır!
Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu için yapılan yer tahsisin ardından Emirdağ MYO, Emirdağ’da eski Jandarma Taburu’nun olduğu yere taşınmıştı. Emirdağ’da eğitim alan üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı göz önünde bulundurulup gerekli görüşmeler Belediye Başkan Cengiz Pala ve üniversite yönetimi tarafından yapılarak uygun bir yurt projesi için çalışmalar 1 yıl önce başlatılmıştı. Alınan hızlı kararların ardından Emirdağ MYO öğrencilerinin kullanımına hazır hale getirilen Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurdun yapımı tamamlandı.
İnşaatın tüm eksiklikleri giderildikten sonra peyzaj ve temizlik çalışmaları bitirilen Emirdağ KYK’da oda eşyaları yerleştirilmesinin ardından Yurt-Kur Genel Müdürlüğü’ne teslime hazır hale getirildi.
5 yıldızlı otel konforunda yapılan yurt projesi 2 yurt binası ve 1 sosyal tesisten oluşuyor. Yurtlar toplam 536 öğrencinin barınacağı kapasitede, tek ve çift kişilik ve engelli odalarından oluşurken; her odada banyo ve tuvalet ayrıca her katta da çamasır odaları bulunuyor. Sosyal tesis içerisinde ise; terzi, kuaför, ayakkabı tamircisi, sağlık odaları, jetonlu çamaşırhane, kültür ve tiyatro salonu, bilardo salonu, kafeterya ve market gibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar oluşturuldu.
Kullanıma hazır hale getirilen yurt yapılacak açılışın ardından AKÜ Emirdağ MYO öğrencilerinin popler yaşam alanı haline gelmesi bekleniyor.emirdağ.gen.tr