Uysal:-"Ülkemizin göğüs kafesine sığmayan bir enerjisi var"

-"Bu enerjiye rota verecek, istikamet verecek bir siyasi güce ihtiyaç var"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, "Ülkemizin göğüs kafesine sığmayan bir enerjisi var. İşallah önümüzdeki 10-15 yıllık süre içerisinde bu enerjiye rota verecek, bu enerjiye istikamet çizecek bir siyasi güce ihtiyaç var. İşte bunun için yola çıktık" dedi.

Uysal ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Merve Balandı, Emirdağ ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular.

DP Emirdağ İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri tarafından şehir girişinde karşılanan Uysal, partililerle pazar yeri esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Emirdağ Belediyesi'ni de ziyaret eden Uysal, Belediye girişinde Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve birim müdürleri tarafından karşılandı.

Belediye'de bir süre Başkan Kargın ile sohbet eden Uysal'a günün anısına şilt ve Emirdağ'ın simgesi topak ev hediye edildi.

-"SEVMESEN DE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ"

Ziyarette konuşan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, seçim ortamının savaş ortamına çevrilmek istendiği belirterek, "Biz bu toprakların çocuklarıyız. Birbirimize karşı saygılı olmamız gerekir. Sayın Gültekin Uysal Afyonkarahisar'ımızın yetiştirdiği bir liderdir. Liderler kolay yetişmez. Seçime mi gidiyoruz savaşa mı? Bunun için de diyorum ki, insanlarımız birbirini sevmese de saygı göstermek zorundadır" diye konuştu.

-MEMLEKET MESELELERİ İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Demokrat Parti Genel Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, günümüzde siyaset yapmanın maddi manevi çok zor olduğunu belirterek, bu ülkenin herkese sunduğu imkanları iyi değerlendirmek durumunda olduğunu söyledi.

Çevremişde yaşanan olaylara da değinen Uysal, "Suriye'de yaşananlara bakın, Irak'ta yaşananlara bakın. Dün söylenenlerle bugün söylenenlere bir bakın. Siyaset içerisinde istikamet belirlemek çok zor. Böyle bir ortamda idedallerine bağlı kalarak, istikamet çizeliblmek kolay değil. Çünkü dün söylediğini bugün inkar eden liderler var, kadrolar var. Her zaman söylüyorum ve dua ediyorum. Allahım inanmadığımız şeyleri söyletme, inanmadığımız şeyleri yaptırma diye. Geçmişimizden gelen ve bugün yaşananlar ışığında, toz bulutu arasında, hurafeler ve safsatalar arasında, memeleketin çözemediği meseleler var. Bunları çözüme kavuşturmak adına elimizi taşın altına koyduk" diye konuştu.

-ÜLKEMİZİN GÖĞÜS KAFESİNE SIĞMAYAN BİR ENERJİSİ VAR

Türkiye'de insanların sıkıştırılmış bir duruma sokulduğunu ifade eden Uysal, şunları söyledi:
"İnsanlarımız sıkıştırılmış durumda. Bir tarafta dini tarikatlar diğer tarafta ranta ortak edilmiş, devlete ortak edilmiş gruplar var. Dilinden düşürmedikleri ayrı bir şey var icraatlarında ayrı bir şey. Ülkemizin göğüs kafesine sığmayan bir enerjisi var. İşallah önümüzdeki 10-15 yıllık süre içerisinde bu enerjiye rota verecek, bu enerjiye istikamet çizecek bir siyasi güce ihtiyaç var. İşte bunun için yola çıktık."

Uysal ve beraberindekiler daha sonra Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın verdiği öğle yemeğine katıldı.

Uysal'ın Emirdağ ziyaretleri gün boyu sürdü.

Editör: Haber Merkezi