MORCA: "PALA'NIN MHP'DEN ÜYELİĞİNİ BİZ DÜŞÜRDÜK" 
Geçtiğimiz günlerde Afyon'da yayın yapan Odak Gazetesi'ne bazı açıklamalarda bulunan Cengiz Pala bu açıklamalarının bir bölümünde "Irkçılıkla, kafatasçılıkla bu ülkenin bir yere gidemeyeceği, bu ülkenin herkesi kucaklayan, herkesle beraber olan bir siyasetin olması gerektiğini düşündüğüm için AK Parti'li oldum" ifadelerini kullanmış bu ifadeleri de gazetemiz manşete taşımıştı.
CENGİZ PALA, 2011 YILINDA ÜYELİKTEN DÜŞÜRÜLDÜ
Pala'nın bu beyanatından sonra MHP İlçe Başkanı Ceylan MORCA, Pala'ya cevaben bir açıklama yaptı. Morca, açıklamasında Cengiz Pala'nın AK Parti'den Belediye Başkanı seçildiğinde dahi MHP'de üyeliğinin olduğunu belirterek Pala'nın üyeliğinin 2011'deki genelgeyle düşürüldüğünü dile getirdi. İşte Morca'nın açıklaması : "Cengiz Pala'nın bir haber sitesinde MHP'ye "ırkçı kafatascı" yakıştırmasını üzülerek gördüm. MHP, milliyetçi bir partidir. Bunu da dik duruşu ile her zaman göstermiştir. Cengiz Pala'nın böyle bir söz söyleme hakkı hiç mi hiç yoktur. Çünkü biz yönetim olarak Genel Merkez'den gelen 2011/03/763 nolu genelgeyle iki partiye üyeliği olanları partimizin üyeliğinden düşürdük. Cengiz Pala da iki partiye üyeliğinden dolayı 30.11.2011 tarihinde partimiz üyeliğinden düşürülmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi. Morca'nın bu açıklamasıyla Cengiz Pala'nın Belediye Başkanı seçildiğinde dahi MHP'de üyeliğinin olduğu ortaya çıktı.
Bunun yanısıra Cengiz Pala yine Odak Gazetesindeki açıklamasında "Burada Ocak?a gidip gelirken artık yerimiz belli olmuştu. Emirdağ Ülkü Ocakları Başkanlığı seçimlerine girdim ve kazandım" ifadelerini kullanmıştı.
OCAK BAŞKANLIĞI YAPMADI, ÜYELİĞİ DE YOK
Edinilen bilgilere göre Cengiz Pala'nın hiçbir dönem Ocak Başkanlığı yapmadığı gibi Ocak'ta üyeliğinin bulunmadığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde Emirdağ Ülkü Ocaklarından da Pala'yla ilgili bir açıklamanın yapılabileceği öne sürüldü. Emirdağgazetesi
Editör: Haber Merkezi