Emirdağlı Genç Kanatlar Uçacak!

Türk Hava Kurumu Emirdağ Şubesi çalışmalarını çocuklar ve gençler üzerine yaparak devam ediyor. M.Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir!” vecizesinden hareketle çalışmalarını sürdüren THK Emirdağ şubesi Mart 2014’ten bu yana çocuklarla ilgili bir proje için görüşmelerini sürdürüyordu. Emirdağ Genç Kanatlar Topluluğu adı verilen grup ile Aralık 2014’ten itibaren eğitimler başlayacağı öğrenildi.

Teorik derslerin ardından Haziran 2015’te yamaç paraşütü uçuşlarına başlayacak olan THK Emirdağ Genç Kanatlar Topluluğu kategorilerine göre, Serçeler 11-12 yaş grubu, Şahinler 13-14 yaş grubu, Kartallar 16-22 yaş grubu ile toplam olarak 45 kişiden oluşuyor.

Yaş olarak 16 yaşından gün alanların uçabileceği toplulukta, Kartallar içerisinde 10 ile 12 yaş arası gençler haziran ayında uçuşa hazır hale gelmiş olacaklar.

THK Emirdağ Şube Başkanı Mehmet Özkan bir sorunlarının olduğunu dile getirdi. Özkan sorunla ilgili olarak şunları söyledi;”THK yetkililerinin geçen ay yaptıkları fizibilite sonucunda ADAÇAL en uygun uçuş bölgesi seçilmiştir. Ama zirveye ulaşmak için karayoluna ihtiyaç var. Yol açıldığı an THK kendi pilotlarını Emirdağ’a göndererek teorik olarak eğitim alan genç kartalların pratik uçuşlarının eğitimine başlamış olacaklar. Bir dizi etkinliklere hazırlanan THK Emirdağ Şubesi gençleri bu yaz Emirdağlıların karşısına bir dizi sürprizler ile çıkacaklar ve sizleri selamlayacaklar.” Dedi.Emirdağ.gen.tr

Editör: Haber Merkezi