"Emirdağ Örenköy Halkından Mehmetçiğe Anlamlı Bağış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki PKK/PYD ve DAEŞ hedeflerine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik adım adım Afrin'in içine doğru ilerlerken Türk halkı da onlara destek vermek için ellerinden geleni yapıyor. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı 262 nüfuslu Örenköy'de yaşayan Osman Kanmaz ve köylülerinden Afrin'de devam eden Zeytindalı harekatına manidar bir destek geldi.

1944 doğumlu çiftçi Osman Kanmaz, Emirdağ'a bağlı Örenköy'deki köy kahvesinde arkadaşlarıyla otururken haberlerden Afrin'e yapılan operasyonu öğrendiler. Ardından Örenköylüler olarak neler yapabileceklerini konuştular. Yaptıkları görüşmenin ardından köyde topladıkları 2 bin 250 TL'yi 30 Ocak 2018 günü Emirdağ'daki bir bankadan Mehmetçik Vakfının hesabına "Örenköy Halkı adına Mehmetçiğe Yardım" bilgisiyle havale gönderdiler.

Emirdağ'a bağlı Örenköy'de yaşayan, iki ineğinden başka gelir kapısı olmayan çiftçi Osman Kanmaz'ın www.emirdag.gen.tr'ye yaptığı açıklamada; "Köyde arkadaşlarla otururken bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğini konuştuk. Herkes gönlünden ne koparsa hazırladığı bağışı hanesi adına verdi. Topladığımız bu bağışı Emirdağ'a Salı Pazarına geldiğimiz ilk gün Mehmetçik Vakfına gönderdik. Devletimizin, milletimizin, vatanımızın ve şanlı ordumuzun sonuna kadar yanındayız. Mehmetçik sayesinde evimizde rahat uyuyoruz. Devletimizin bu ufak yardımlara ihtiyacı yok; ama karınca kararınca biz de böyle bir destek verelim, katkıda bulunalım istedik. Allah, Mehmetçiğimizin burnunu kanatmasın. Ben de Afrin'e gitmeye her daim hazırım." dedi."

Editör: Haber Merkezi