EMİRDAĞ AK PARTİ ADAY ADAYLARI KİMLER?
Yerel seçimin yaklaşması siyasi partilerdeki aday adaylığı kulisleri Emirdağ’da da siyasi ortamları hareketlendirdi. Emirdağ'da son iki dönemin kazananı Adalet ve Kalkınma Partisi'nde birçok isim öne çıkıyor. Partinin ise Emirdağ Belediyesi'ni üçüncü kez Emirdağ Belediye Başkanlığı'nı almak için yoğun çaba sarf ettiği ifade ediliyor. Peki, AKP Emirdağ İlçe Başkanlığı saflarında ve Emirdağ’daki siyasi platformlarda ismi geçen muhtemel aday adayları kimler?
Cengiz Pala
Mevcut belediye başkanı Cengiz Pala’nın yeniden aday adayı olduğu ve bunu son zamanlarda daha sık dile getirmeye başlamasıyla ortaya çıktı. Emirdağ’daki değişimle birlikte bu çalışmalarını tamamlamak istediğini dile getiren Pala’nın aday adaylığı sürecine mevcut başkan olarak dahil olacak gibi görünüyor.
Cengiz Sağlam
Daha önce kendisini milletvekilliği için siyasi platformlarda görmeye alıştığımız TBMM’deki Emirdağlı hemşerimiz Cengiz Sağlam için Emirdağ’da bazı esnafların ve vatandaşların baskı yaptığı öğrenilirken; Sağlam’ın da bu konuda gönlünün olduğu Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak olan memurlara yönelik seçim takviminin belirlenmesinin ardından kararını kesinleştirileceği alınan bilgiler arasında yer alıyor.
Hüseyin Duran
Muhafazakâr kimliğiyle tanınan Emirdağlı iş adamlarından AK Parti eski ilçe başkanı Hüseyin Duran’ın Emirdağ Belediye Başkanlığı’na sıcak baktığı ve bu konuda kendisini destekleyenlerin olduğu alınan bilgiler arasında yer alıyor. Duran’ın parti tabanından gelmesi ve gelenekçi olması destekleri artırırken; kendisine sorulan “aday mısın?” sorularını cevapsız bırakıyor.
Lütfi İhsan Dağ
Geçen dönem Emirdağ Belediye Başkanlığı görevini yürüten L.İhsan Dağ’ın geçen yıl aday olmaması ve çekilmesinin ardından sessiz bir şekilde Ak Parti faaliyetlerini ve programlarını yakından takip ediyordu. Mevcut başkan Cengiz Pala’nın kendi dönemindeki belediye hakkındaki eleştirilerine cevap vermeyen L.İhsan Dağ’ı çevresindekiler tarafından belediyenin borçlarından “kurtarıcı” olarak görüldüğü konuşuluyor. L.İhsan Dağ ise kendisini bu tür konulara müdahil olmamak adına yorum yapmadığı biliniyor.
Bu isimlerin yanı sıra muhtemel başka aday adaylarının da olabileceği konuşuluyor.Emirdağ.gen.tr
Editör: Haber Merkezi