Devletin Sıcak Eli "Aşevi" İle Vatandaşa Ulaşacak

Kaymakam Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu sıcak yemek dağıtımı için iş birliği protokolü imzaladı.

Engelli ve Yaşlı Aileler Başta Olmak Üzere Evlere Sıcak Yemek

Emirdağ Belediyesi Aşevi’nde pişirilen yemekler, ilçe merkezinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her gün kapısına kadar götürülüyor. Bu kapsamda köylerimizde yaşayan 65 yaş üstü, engelli ve muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere, Kaymakam Bilici ile Başkan Koyuncu köylere yemek dağıtımı için iş birliği protokolü imzaladı.

Engelli ve yaşlı ailelerin evlerine ulaştırılacak sıcak yemeklerin, yardıma muhtaç kişilerin soğuk kış günlerinde içini ısıtan bir uygulama olacağına değinen Kaymakam Bilici, “Yardıma muhtaç, yaşlı ve yalnız insanlarımız huzurevine yerleşmek istemiyor. Evinde kalarak, komşularından ayrılmak istemiyor. Yemek yapacak durumu olmayan bu vatandaşlarımıza, Emirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile her gün sıcak yemek göndereceğiz.” dedi.

Başkan Koyuncu ise “Evde yaşayan kişi sayısına göre özel olarak hazırlanmış sefer taslarımız ile 3 çeşit yemeği kendilerine teslim edeceğiz. Bu uygulamamızla da el birliğiyle, ilçemizde mağdur, ihtiyaç sahibi insanlarımızın yaralarına bir nebze olsun destek olmayı istiyoruz. Ben bu vesileyle imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İmzalanan protokol kapsamında, Emirdağ Belediyesi Aşevi’nde pişirilen yemekler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Haber ve Foto: Ali F. ASLAN

Editör: Haber Merkezi