İl Milli Eğitim Toplantısı Dinar’da yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısı her ay bir İlçede yapılmakta iken bu ayda Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplantı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı ve İlçe milli eğitim Müdürlerini Karşılayan Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan TAHTAOĞLU ve Şube Müdürleri Ekibi tarafından karşılandı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN´ ın başkanlığında 20.04.2017 Perşembe günü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Toplantı Salonunda saat 10.00’ da İlçe Millî Eğitim Müdürleri toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Teftiş Kurulu Başkanı Halil SEVGİ, Millî Eğitim Müdür Yrd. Fatih Akçil, Şube Müdürü, Gürbüz Bıdık, Mustafa Akçil , ve İlçe Millî Eğitim Müdürleri katıldılar.

Eğitim Öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesinin yapıldığı toplantı Müdürümüzün yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan TAHTAOĞLU Dinar İlçesi ile ilgili kapsamlı brifing raporu sundu. İlçe Millî Eğitim Müdürlerine gayretli çalışmaları için teşekkür eden Sayın YALÇIN Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hatta ülkemiz açısından taşıdığı önemi vurguladı. 26-27 Nisan 2017 tarihinde Bakanlığımız tarafından ortaokul 8.sınıflara yönelik olarak yapılacak 2.TEOG sınavı ile ilgili karşılaşılan sorunlar, sınavlarda başarının artırılması için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Ortaöğretim kurumlarımızın 12.sınıflarında okuyan öğrencilerin girmiş olduğu YGS sınavı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ortaöğretim okullaşma oranının artırılması ve devamsızlıkların azaltılması hususlarında yapılması gerekenler hususu görüşüldü. Bakanlığımızca düzenlenen TUBİTAK ve Bu Benim Eserim Projelerine gerekli önemin verilmesi hususu dile getirildi.

Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel öğrenci yurtları ile ilgili binaların yangın ve yangından korunması yönetmeliği kapsamında gerekli çalışmaların ivedilikle yapılarak, gerekli güvenlik önlemlerin alınması hususları dile getirildi. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı ilköğretim kurumları taşıma ve yemek hizmeti ile ilgili kapsamlı görüşmeler yapıldı

-İl Millî Eğitim Müdürümüzün iyi dilek ve temennisiyle toplantı sona erdi

Editör: Haber Merkezi