Dinar Dost Radyo 29 yaşında

26 Yıl önce Cami kebir mahallesi Suçıkan Caddesi Tansa sokağı Özkul apartmanınında kendi imkanlarıyla faaliyete geçirdiği DOST RADYO adıyla bir radyo istasyonu Ispartalı bir radyocu tarafında açarak faaliyete geçmişti. Faaliyete geçen bu radyoyu 1993 yılında Dinarın bir evladı olan Cengiz Uysal tüm haklarını satın alarak işin başına geçmişti. Dinarda köşe yazarı olan seçimlerin yaklaşmasıyla bir program üstlenmeyi de kabul eden o yılların kolonyacı esnafı olarak bilinen muhtar ve mahalli gazete köşe yazarı Hilmi Çalışkan siyasetçilerle bir program yaparak dikkat çekmişti.
Yayında devamlı Dinar türküleri, kerem havaları ve yöremize yakın komşu ilimiz Burdur derlemeleri ve en çok da dinleyenlerinin isteklerini yerine getirmesiyle dikkat çekmiş, özellikle mahallelerdeki hemen hemen 3 evden birinde bulunan halı tezgahları başında halı dokuyan kızlarımızın ve bayanların isteklerini yerine getirerek şarkı ve türkülerini yayınlayan bir radyo olmuştu.
Dost Radyoda canlı yayın olarak siyasetçilere yer vermesi ile dikkat çeken Hilmi Çalışkan programı ilgi çekmişti. Bu programı her seçimde uygulamayı bir adet eden Dost Radyo yayın binasını daha iyi imkanlarla ve daha çok kişinin dinleyebilmesi için birkaç defa bina değiştirmiş ve çevremizdeki tepeciklere verici cihazları kurarak daha çok dinleyiciye ulaşmak için çaba göstermiştir.
Bu gün kendi binasına kavuşmasıyla yeni cihazlarla Adliye Mah. Şht. Hüseyin Güvercin Caddesindeki apartmanda yayın hayatını sürdüren DOST RADYO 1993 yılında yalnızca Dinarda dinlenirken günümüzde AFYON DİNAR İLCESİ VE KÖYLERİNDE yayın haricinde Türkiye de ve yurt dışındaki bazı ülkelerde dinlenmeye başlar hale gelmiştir. Yıllardır günümüze kadar önemli başarılar elde eden Dost FM bu başarısını uydu vasıtasıyla sürekli yükseltmektedir.
DOST FM daha geniş bir alanda kusursuz ses kalitesiyle yayın için vericilerini, stüdyolarını ve otomasyon sistemlerini yenilemiştir. Günümüz yayıncılık teknolojilerini yakından takip etmiştir. Dost Fm işini bilen, işini seven programcıları, yapım ekibi, dinleyicilerine her türden kaliteli Türk müziğini sunarak,
24 saat kesintisiz yayın yapmaktadır.
YAYIN İLKELERİ;
Dost FM; Toplumsal sorumluluk taşıyan ve sorumluluğunu yerine getiren bir yayın kuruluşu olmuştur. İnsan haklarına saygılıdır, her türlü terör, şiddet, işkence, fanatizm, ırkçılık ve sömürünün karşısındadır. Dini, ahlâki ve manevi değerlere saygılıdır. Milli kültüre, toplumun bilim ve sanat varlığına katkıda bulunmayı esas alır; Türkçeyi doğru ve dil bilincini geliştirici bir biçimde kullanır. Yayınlarında Türkiye’nin bütünlüğünü ve ülke menfaatlerini gözetir. Eşitlik ve adaletten yanadır; zulmün her türlüsünü reddeder. Hukukun üstünlüğünü esas alır; özgürlük ve çok seslilikten yanadır.
Demokrasiyi insanlık aleminin ortak değerlerinden biri olarak kabul eder. Ekonomik bağımsızlığını, toplumsal sorumluluğunu yerine getirmenin vazgeçilmez şartı olarak görür. Emeğe saygılıdır; çalışanları arasındaki ilişkiler karşılıklı güven ve sorumluluk esasına göre yürütülür. Kurumsal rekabet bilinci içinde sürekli gelişmeyi ve toplam kaliteyi hedefler. Statükoculuğu reddeder. Yayınlarında, evrensel yayıncılık ilkelerinden yana taraftır
Sahibi ve Yönetim Kurulu başkanı CENGİZ UYSAL olumsuz güçlükleri ve zorluklarla mücadele ederek 26 yıldır DOST RADYO sesini dinleyenlere ulaştırmaya gayret göstermektedir. Bir dönem belediye iş merkezinde faaliyet gösterirken Dinara DİNAR DOST TV Yayınını hizmete koymuştu. DOST RADYO TV REKLAM VE YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ haline gelmiş.
Bir yıl deneme döneminde beklenen reklam gelirini elde edemeyince mecburen televizyonculuğu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu onun suçu değildi o yıllarda bu hizmete reklam vermeyerek destekte bulunmayan iş adamlarımızın suçu olmuştur. Elbette ki bir basın aracı gerek görsel gerek haftalık ve günlük gazete olarak yayınını sürdürebilmesi için REKLAM GELİRİ ihtiyacı olur. Reklam verilerek destek olunması Dergi, Gazeteleri, Radyo ve Televizyonları yaşatmaya ayakta tutmaya yardımcı olur.
Cengiz Uysal Dinarda büyük bir başarı elde etmiştir. Dinar gibi bir ilçede 1993 da açılan bir radyoyu zorluklarla yaşatarak bu günlere kavuşturmuştur.Radyomuz Radyolarınız haricinde Bilgisayarlarınızdan ve cep telefonlarınızdan DİNAR DOST RADYO adıyla arayıp dinleyebilirsiniz.Dinarlılar olarak bizlere de bu radyomuzu gelecek nesillere ulaşmaya ve yaşatmaya gayret göstermemiz gerekir.