TURAN DERNEĞİ BOLVADİN'E MİSAFİR OLDU

Türk Dünyası ve Turan Kültürü ile ilgili faaliyetlerde bulunmak üzere 2009 yılında Kayseri'de kurulan Turan Kültür Derneğinin Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, Bolvadin ilçesini ziyaret ederek "Tarihsel Süreci İçerisinde Türk Milliyetçiliği" konulu bir konferans vesilesi ile Bolvadinlilerle bir araya geldiler.

7 Ekim Cuma akşamı Bolvadin Ticaret Borsası Oteli toplantı salonunda gerçekleşen konferans, Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Yusuf Nar tarafından sunuldu. Türk Milliyetçiliği fikriyatının tarihten bugüne seyrinin anlatıldığı konferansta, tarihte Türk Milliyetçiliği ideolojisine katkıda bulunmuş, Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Mehmet Emin Yurdakul, Hüseyin Nihal Atsız gibi fikir adamları ile Alparslan Türkeş ve Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarının yaptıkları anlatıldı. Dinleyicilerin soru ve görüşleri ile katkıda bulunduğu program yaklaşık 3 saat sürdü.

Programa Bolvadin'den siyasetçiler, sendika yöneticileri ve milliyetçi camianın önde gelen isimleri katıldılar. Programda ayrıca 7 Ekim 1980 tarihinde darbeciler tarafından asılarak şehit edilen ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu da anıldı.
Editör: Haber Merkezi