Taytak: “Muhtarlarımızla olmaktan her zaman mutluluk duymuşumdur”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet TAYTAK memleketi Bolvadin’de 19 Ekim Muhtarlar Günü programına katıldı.

Her yıl 19 Ekimde kutlanan Muhtarlar Günü bu yılda Bolvadin’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Bolvadin Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen program ilk olarak Bolvadin Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Daha sonra ilçe şehitliği ziyareti ile devam eden program Taytak’ın Muhtarlar Derneği ziyareti ile devam etti.

Muhtarlar Derneğindeki ziyarette konuşan TAYTAK; “Bu güzel organizasyonun yapılmasında emeği geçen başta Dernek Başkanı İbrahim Uzuner ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Muhtar; seçilmiş kişi demektir. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarındandır. Muhtarlarımızla beraber olmaktan onlarla hasbihal etmekten her zaman mutluluk duymuşumdur.” dedi.

SEÇİM TARİHİ ZATEN GENEL DEĞİL, MAHALLÎ SEÇİMLERLE BAŞLAMIŞTIR

Biz seçimlerle ilk defa II. Mahmut döneminde 1833’te tanıştık ve 43 yıl boyunca sadece muhtar seçtik diyerek sözlerine başlayan Taytak, “Tarihimizin bu ilk seçimi mahallidir, taşra vilayetlerinde muhtarları belirlemek için yapılmıştır ve Türkiye’nin seçim tarihi zaten genel değil, mahalli seçimlerle başlamıştır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gören hizmet aşığı kişilerdir.” dedi.

MUHTARLARIMIZ HEM SEVİNÇTE HEMDE HÜZÜNDE HALKININ HERZAMAN YANINDA VE HİZMETİNDEDİR

Taytak, “Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olduğu unutulmamalıdır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

BENDE EMEKTAR BİR MUHTARIN EVLADIYIM

Benim rahmetli babam da yıllarını mahalle halkına adayan bir muhtardı diyerek sözlerine başlayan Taytak, “Muhtarlarımızın birçok problemi olduğ bilinmektedir. Önceden mahalleye yeni taşınan bir vatandaş siz muhtarlarımızın yanına uğrardı. Bunun en güzel tarafı muhtar mahallesine gelen vatandaşlarla yüz yüze tanışma imkanı bulur, kimin ne olduğunu bilir, kimin hastası var, kimin çocuğu şehir dışına okumaya gitmiş, kimin maddi sıkıntısı var hepsinden haberdar olurdu. Tabi bu yapının değişmesinde günümüz şartlarında insanların daha içine kapanık toplum haline gelmesinin de etkisi vardır. Ancak toplum ne kadar değişmiş olursa olsun muhtarlarımız önemini her zaman korumuştur.” dedi.

MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR

Taytak sözlerine; “Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tüm muhtarlarımızın bu anlamlı Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” Diyerek son verdi.

Bolvadin’deki 19 Ekim Muhtarlar Günü Programı Bolvadin Öğretmenevinde protokol ve muhtarların bir araya geldiği öğle yemeği ve ardından Muhtarlar Hatıra Ormanına ağaç dikilmesi ile sonra erdi. Programın öğleden sonraki kısmına Ak Parti Aftonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İlçe Kaymakamı İbrahim Özkan, Protokol üyeleri, siyasi parti başkanları da katıldılar.



 

Editör: Haber Merkezi