REKTÖR SOLAK: "UYGULAMALI BİLİMLER ASLINDA FAKÜLTEDİR"
Afyon Kocatepe Üniversitesi BUBYO (Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu)'nun 2013-2014 eğitim-öğretim açılış yılı töreni, AKÜ Kırkgöz Kampüsü Naime-Abdullah Göker Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
6 Kasım 2013 Çarşamba günü AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa SOLAK ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin CONKAR'ın da katıldığı açılış töreninde; AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Tabak ile siyasi parti başkanları, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler de hazır bulundular.
İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ve BUBYO Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir'in birer konuşma yaptığı açılış töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak: "Sık sık üniversitemize ait okulları ziyaret ediyoruz. En son bir ay önce burada idim. Üniversite yönünden şanslı bir ilçedeyim. BUBYO hızla büyüyor, en son lojistik bölümüne öğrenci aldık. 3. Bölüm tamamlandı 4. Bölüm yolda. Yeni bir bölüm daha açacağız, ama şu an burada ismini vermeyeyim, kesinleşince paylaşırız. Uygulamalı bilimler aslında fakültedir. Üniversiteler arası kurulda bunun kararını aldık. Burası akademik bir okuldur. İktisat mezunları ile uygulamalı bilimler mezunları aynı diplomaya sahip. Bu nedenle bu okulu önemsiyorum. Okulun binası 2014'te tamamlanacak. Bolvadin AKÜ'nün 5 kampüsünden birine sahip. Bir kampüsü iki okulu olan Türkye'deki tek ilçe sayılır. Ayrıca kapalı spor salonunu yakında hizmete açacağız. Kampüsün etrafını çitlerle çevireceğiz. BUBYO Finansal düşünce kulübü gibi Üniversitedeki tüm düşünce kulüplerine maddi ve manevi destek olacağız." diyerek öğrencilerin yeni öğretim yıllarının başarılı olması dileğinde bulundu.
Daha sonra okul hakkında bilgi veren BUBYO Müdür Yardımcı Doç Dr. Cantürk Kayahan, okulun kuruluşundan bu güne kadar geçen süreçleri anlatarak şu an 365 olan öğrenci mevcutlarının, gelecek yıl yeni açılacak bölümlerle 675 öğrenci mevcuduna ulaşmasının planlandığını kaydetti.
Eğitim yılının açılış töreninde ilk dersi veren Bolvadinli iş adamı Avşar Şirketler Grubu Raşit Tabak ise öğrencilere yaptığı konuşmada; "Diploma önemli ama kişi kendini yetiştirmelidir. Diplomalar 2. Plana kalmaya başladı. Kendinizi daima geliştirmelisiniz. Bu çağda sadece diploma sahibi olmak yeterli değil" diyerek kendi hayatından ve iş dünyasından örnekler vererek uygulamalı meslek eğitiminin önemini anlattı.
Program sonunda katılımcılar ve öğrenciler için kokteyl düzenlendi. Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi