İFTAR ÇADIRINA EN ÇOK YARDIMI KİMLER YAPIYOR?
Yapılan yardımların ancak % 40'lık bir kısmı Bolvadin'de yaşayan hayırseverler tarafından karşılanıyor. En büyük yardım ise İstanbul'da yaşayan hemşehrimiz Ömer Faruk Gemici'den.
Bolvadin Belediyesi öncülüğünde organize edilen iftar çadırı organizasyonu Ramazan ayılarında çok önemli bir görevi yerine getiriyor.
Günlük en az 3 bin kişi olmak üzere 3 çeşit yemek sunulan organizasyon ile Ramazan ayı boyunca yaklaşık
100 bin porsiyon yemek üretilerek vatandaşlarımızın ihtiyacına sunuldu.
Hazırlanan 100 bin porsiyon yemeğin yaklaşık 1 TL üzerinden maliyeti hesap edildiğinde ise ortaya 100 bin TL ve üzerinde bir çıplak maliyet çıkmakta. Tertip komitesinden alınan bilgiye göre ise bu rakam vatandaşlarımızın yaptıkları yardım ve infaklarla sağlanıyor.
Çadırın en büyük destekçisinin ise ilçe dışında yaşayan hemşehrilerimizden geldiği, yapılan yardımların ancak % 40'lık bir kısmının Bolvadin'de yaşayan hayırseverler tarafından karşılandığı belirtiliyor.
Ramazan Çadırına ilçemiz ilçede faaliyet gösteren yardım dernekleri ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kurumsal olarak ayni ve nakdi yardım gelmezken, sadece Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası'nın her yıl geleneksel olarak 1 günlük yemek maliyetini karşıladığı bildirildi. Buna karşın ilçe dışında yaşayan hemşehrilerimiz ise kendilerine gelen yardım taleplerine olumlu cevap vererek bu hayırlı faaliyette yeteri kadar destek sağlıyorlar. Çadırın günlük 4 bin 500 lira olan giderinin 6 günlüğünü İstanbul'da yaşayan işadamı hemşehrimiz Ömer Faruk Gemici karşılarken, 2 günlük ihtiyacı olan 10 bin TL'lik bir yardımı da Eskişehir'de yaşayan işadamı hemşehrimiz Ali Korkmaz karşılamakta.
Buna rağmen ilçede varlıklı görünen birçok kişinin çadır hizmetine katkı sağlamaması ise birçok vatandaş tarafından tepki ile karşılanıyor. Her yıl Ramazan ayı sonunda çadır için toplanan yardımlar tertip komitesi tarafından Belediye Bülteni aracılığı ile halka açıklanıyor. Bolvadin postası
Editör: Haber Merkezi