BOLVADİNLİ MUHTAR KAYACAN HIZLI BAŞLADI
30 Mart Mahalli Seçimlerinde sandıktan zaferle ayrılarak İstanbul Bahçelievler ilçesi Yenibosna Merkez Mahallesi Muhtarlığını kazanan hemşehrimiz Ali Osman Kayacan, olaylı geçen devir teslim töreninden sonra muhtarlıkta geçen ilk günlerini BolvadinPostası İstanbul temsilcisi İbrahim Sevim'e anlattı.
Yenibosna semtinde 27 yıldır imamlık yapan Ali Osman Kayacan, uzunca bir süredir Doğu Sanayi Köyiçi Camiinde görev yapıyordu. Gerek hayatını adadığı hayır işleri, gerekse imamlık görevi neticesinde mahallenin sevgisini ve saygısını kazanan Ali Osman Kayacan, mahalle halkından da aldığı destek ile muhtarlık adaylığını açıkladığını, kendisini şahsen tanıyan-tanımayan mahalle halkının tamamen gönüllü olarak seçim çalışmalarına destek verdiğini belirterek; "Eski muhtarın akrabaları dahil herkesten olağanüstü bir teveccüh ve destek geldi" diyerek seçimde nasıl başarılı olduğunu kaydetti.
Koltuğunu kaybeden muhtar çıldırdı
Yenibosna Merkez Mahallesi, 35 bini aşan nüfusu ve 22 bin 982 seçmeni ile Bolvadin ilçe merkezinden daha kalabalık bir nüfusa sahip. "Hâl böyle olunca da muhtarlık görevi büyük bir ranta dönüşmüş" diyor Ali Osman Hoca. Eski Muhtar Gökay Özkaya'nın seçimi kaybettikten sonra muhtarlık binasına yaptıkları ise ulusal basına konu olmuş.
YENİBOSNA MERKEZ MAHALLESİ MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI
Seçmenlerin toplam sayısı: 22.982
Oy kullanan seçmen sayısı: 20.516
Geçersiz oy sayısı:348
Geçerli oy sayısı: 20.168
 
Ali Osman Kayacan: 8.373
Gökay Özkaya:7.604
Erkan Tezcan:4.191
İhlas Haber Ajansının konu hakkındaki haberi:
30 Mart yerel seçimlerinden sonra muhtarlığın el değiştirdiği Bahçelievler Yenibosna semtinde bulunan Merkez Mahallesi muhtarlığında sıra dışı olaylar yaşandı. Seçimlerde mahallenin yeni muhtarı seçilen Ali Osman Kayacan, muhtarlık binasına geldiğinde tüm evrakların ve bina içinde olan tüm eşyaların yerle bir edildiğini gördü. Mahallenin önceki muhtarı Gökay Özkaya ve yakınları tarafından talan edildiği iddia edilen muhtarlık binasında bazı resmi evrakların da yakıldığından şüphe ediliyor.
Talan edilen muhtarlık binası önünde İHA’nın soruların yanıtlayan yeni muhtar Ali Osman Kayacan, seçimden sonra görev devir-teslim sürecinde de zorluklar yaşadığını söyledi. Kayacan, “Eski muhtarımız bizim kazanmamızı hazmedemedi. Muhtarlığı tarumar etti tabiri caizse. Biz kendisinden muhtarlığın beratını ve mührünü almak için geldiğimizde sopalarla bizi dövmeye hazırlandıklarını gördük. 75. Yıl Karakolumuzdan 3 tane memur talep ettik. Memurlara da hoş olmaya davranışlarda bulundular. Bizim üzerimize yürüdüler, tahrik etmeye çalıştılar. 2 oğluyla beraber ellerinde sopalar ve balyozlarla muhtarlığımızı bu hale getirdiler” dedi.
“ORMAN KANUNLARININ GEÇERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR”
Ali Osman Kayacan, seçimi kaybeden muhtar adayı Gökay Özkaya tarafından muhtarlık binasında bulunan resmi evrakların bir kısmının yakılarak imha edildiğini iddia etti. “Bunlar halen orman kanunlarının geçerli olduğunu düşünüyorlar. Yenibosna medeni bir semt ve iyi yöneticilere layık" ifadelerini kullandı. Yeni muhtar Ali Osman Kayacan, zarar gören muhtarlık binası için hukuki süreç başlatmak üzere Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Başsavcılığa’na başvurduğunu ifade etti.
Konu ile ilgili görüntü habere bu linkten ulaşabilirsiniz (http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/koltugunu-kaybeden-muhtar-cildirdi )
YİNE DE ÇALIŞMALARA DEVAM
Muhtarlık binası talan edilen çiçeği burnunda muhtar Ali Osman Kayacan, faaliyetlere ara vermeden devam etmek adına ara formül geliştirmiş. Şu anda geçici olarak bir bilgisayar mağazasında mahalle halkına hizmet veriyor. Muhtarlık binasındaki eksikliklerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını temenni eden Ali Osman Kayacan'a bu zorlu görevinde başarılar diliyoruz.
NOT: Bu haberdeki içeriklerin bir kısmı başkaca medya kuruluşlarından ( İHA, Akşam ve Sabah) alınmış olup, fikri mülkiyetleri adı geçen şahıslara aittir.
Editör: Haber Merkezi