Bolvadin’in 100’ncü Kurtuluş Yılı Kutlanacak

Bolvadin’in Yunan İşgalinden Kurtuluş Günü olan 24 Eylül 1921 tarihi, kurtuluşun 100 ncü yılı olan 24 Eylül tarihinde ilçede yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

Bolvadin Belediyesinden yapılan açıklamada, 24 Eylül 2021 Cuma günü saat 9:00’da başlayacak program şehitlikte çelenk konulması, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.

Saat 9:30’da Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın protokol üyelerinin kutlamalarını makamında kabul etmesi ile devam edecek program, öğleden sonra saat 15:00’da Belediye Nikah ve Toplantı Salonunda yapılacak panel ile devam edecek.

Konusunda uzman tarihçilerin katılacağı bu panel ile 24 Eylül tarihinde yaşananlar ve Yunan işgalinin bilinmeyen yönleri ile ilgili tüm iddiaların ilim adamları tarafından belgeleri ile ortaya çıkartılmasının amaçlandığı, bu nedenle bu konuda fikri olan herkesin davet edildiği belirtilerek, panelin tüm katılımcıların soru ve görüşlerine açık olarak düzenlenmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Atatürk İlke ve İnkılaplar Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü tarihçi Prof.Dr. Ahmet Altıntaş, tarihçi Fevzi Gümüş ve tarihi mekanlar gezi rehberi Seydi Tosun’un konuşmacı olarak katılacağı panel 24 Eylül Cuma günü saat 15:00’de Bolvadin Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Panel, ayrıca Bolvadin Belediye Televizyonu tarafından sosyal medya kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi