Bolvadin’de Çipli kimlik kartına ilk başvuru Kaymakam Eskin'den

Bolvadin'de nüfus cüzdanlarının yenilenmesi süreci başlarken, çipli kimlik kartına ilk başvuruyu Bolvadin Kaymakamı Kenan Eskin yaptı.
 
Bolvadin İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kaymakam Eskin, yeni kimlik kartı başvurusunu gerçekleştirdi. Yeni kimlik kartlarının vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Bolvadin Kaymakamı Kenan Eskin, " Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları'nın yenilenmesi sürecinde kimlik kartları başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Yeni kimlik kartı müracaatını Bolvadin'de de ilk olarak biz yaptık. Daha kullanışlı, bir çok bilginin yüklenebildiği özellikli, nitelikli, korumalı kimlik kartımız olacak. Bolvadinli hemşehrilerimi kısa zaman içinde nüfus müdürlüklerine başvurup, yeni kimliklerini almaya davet ediyorum"dedi.
 
Bolvadin İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mekki Eken yeni kimlik kartları hakkında bilgi verirken, "2 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye genelinde yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları alınmaya başlanmış olup, Bolvadin İlçemizde de aynı tarih itibariyle uygulamaya geçilmiştir. Bu gün itibariyle Basın temsilcileri ve ilçe Nüfus Müdürlüğü personeli huzurunda Bolvadin Kaymakamımız Sayın Kenan Eskin beyefendinin müracaatını aldık. Yeni uygulamanın Öncelikle Ülkemize ve Bolvadinimize hayırlı olmasını temenni ederim. Yeni kimlik kartı başvuruları ise şu şekilde olacak. Nüfus cüzdanını değiştirmek için vatandaşlarımız şahsen veya randevu alarak başvuru yapılabilecek. Başvuru esnasında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgelerinden en az bir tanesinin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerekiyor. Değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 16 TL yeni kart ücreti talep edilecek" dedi.
 
 
Mekki Eken sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"10 yıllık kullanım ömrüne sahip yeni kimlik kartları, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındırıyor. Vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesi ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesi imkansız hale geliyor. Yeni düzenlenen kimlik kartları PTT kanalıyla vatandaşlara adreslerinde teslim edilecek. Adreste teslim edilemeyen kartlar, ilgili nüfus müdürlüğümüze iade edilecek. Kimlik kartlarının 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerekiyor. Bu süreçte vatandaşlarımız mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edebilecek. Kimlik kartı başvurusu ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de bugünden itibaren yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacak."
 
Editör: Haber Merkezi