BOLVADİN AK PARTİ, ANKETİNİ SAHİPLENMEDİ
Ak Parti Genel Merkezinin yaptırdığı anket çalışmaları sırasında il ve ilçe teşkilatlarına haber verilmediği, sadece sonuçlarının paylaşıldığı bilinmesine rağmen bu tür bir tepkinin ortaya konulması siyasi çevrelerde şaşkınlıkla karşılanıyor.
Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş tarafından 18 Eylül 2013 tarihinde medya kuruluşlarına gönderilen bir e-posta ile dün sitemizde yayınlanan "SON DAKİKA: Ak Parti anketi başladı" başlıklı haberimiz kesin bir ifade ile yalanlandı.
Siyasi çevreler, Ak Parti'ye hizmet veren Pollmark şirketi elemanları tarafından yapıldığı kesin olarak tespit edilmiş olmasına ve diğer ilçelerde de Ak Parti Genel Merkezinin aynı formatta anket yaptırdığı çok iyi bilinmesine rağmen, ilçe teşkilatının anketi kesin bir ifade ile reddetmesine sebep olarak, diğer aday adaylarının isminin ankette yer almaması nedeniyle ilçe başkanlığına gelen yoğun baskıların bu açıklamayı zorunlu kılmış olabileceğini ifade ettiler.
HALKI MANİPÜLE ETMEYE YÖNELİK HABERLERE İTİBAR EDİLMEMELİDİR
Bolvadin’de yapılan anket çalışmaları ile ilgili olarak Bolvadin AK PARTİ ilçe Başkanı Musa PEKTAŞ şunları dile getirdi;
“Son günlerde ilçemizde AK PARTİ Genel Merkezimizin bir anket çalışması yaptırdığı yönündeki söylentileri tarafımıza ulaşmakta, bunun üzerinden de çeşitli haberler yapılarak halkın algısı manipüle edilmeye çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki; Genel Merkezimizden bize intikal eden bir anket çalışması bulunmamaktadır. Genel Merkezimiz çeşitli dönemlerde belli periyotlarla anket çalışmaları yaptırmaktadır ve seçim sürecinde de yaptıracaktır.
Bir anket çalışması üzerinden haberler yapılarak, fısıltı gazeteleri çalıştırılarak halkı manipüle etmenin, bazı varsayımlarda bulunmanın hesabını kimse veremez. Partimizin seçim takvimi işlemektedir. Bize resmen yapılmış bir adaylık müracaatı da bulunmamaktadır. Zaten söz konusu müracaatlar 21 Ekimde başlayacaktır. Seçim takviminde öngörülen süreler geldiğinde resmi müracaatlarını yapan tüm aday adaylarının demokratik bir değerlendirmeye tabi tutulacakları aşikârdır. Bu süreçler işlemeye başladığında ilerleyen aylarda yapılacak anketler ve temayül yoklamaları ile Bolvadin’imize en iyi hizmeti edecek, AK Partimizin bayrağını en iyi şekilde taşıyacak bir isimle yolumuza devam edeceğimizden ve seçimleri ZAFERle sonlandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm halkımızın, AK PARTİ’ye gönül vermiş kardeşlerimizin gönülleri müsterih olsun.”
Tüm Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Bolvadinpostasi.com
Editör: Haber Merkezi