BOLVADİN 5. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ilçe kongrelerine Bolvadin ile devam etti. Kongrede Halil İbrahim Sevim delegelerin oyunu alarak ilçe başkanı olarak seçildi.

AK Parti Bolvadin ilçe 5. Olağan Kongresi yoğun bir şekilde gerçekleşti. Belediye toplantı salonunda yapılan kongre divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’in divan başkanlığını yaptığı kongrede, divan üyeliklerini İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak, Sabri Çetingül ve Mustafa Açıkgözoğlu ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İsmail Geneloğlu yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan eski ilçe başkanı Musa Pektaş, yeni göreve gelen ilçe başkanına ve ekibine başarılar diledi.  Pektaş, “Görev sürem boyunca ilçeme hem sosyal, hem ekonomik hem de idari yönden faydalı olmaya çalıştım.  Bu süre zarfından gönlünü kırdığım insanlardan haklarını helal etmesini diliyorum. Ben sizlere hakkımı helal ediyorum” dedi. 2015 seçimlerinin diğer seçimlere nazaran daha önemli olduğunu dile getiren Pektaş, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Türkiye’nin ‘Yeni Türkiye’ olarak karşımıza geleceğini vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Yaşanan kırgınlıkların unutularak 2015 yılında yapılacak seçimlere odaklanılması gerektiğini söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kongreler birlik ve dayanışmamızı artıracak, hizmet kervanımızı büyütecek ve genişletecek organizasyonlar olduğunu ifade etti. Yurdunuseven “Kongre öncesinde ki tüm çalışmaları hepimiz için daha iyinin bulunmasına yönelik çabalar olarak görülmesini istiyorum. Eğer, bir kırgınlık yaşanmışsa bunu da unutmanızı ve önümüzde ki hedeflere odaklanarak ilerlemenizi talep ediyorum. Sizlerin dava anlayışının da başkasına müsaade etmeyeceğini de biliyorum. Sizler ‘Şefkat ve Merhamet’ timsali bir Peygamber’in ümmetisiniz. Aranızda ki tüm işler de O’nun davranışlarına uygun olmalıdır. Sizlerin bu anlayışları ve gayretleridir ki, AK Parti’yi 13 yıldır girdiği her seçimde başarılı kılıyor. Bu başarı da ülke insanına büyük hizmetler götürülmesine vesile oluyor” dedi.

SAVUNMA SANAYİMİZ HAREKETE GEÇTİ

AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte değişimin başladığına işaret eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 12 yılda siyasi istikrarın yatırım ve hizmetlere kapı açtığını söyledi. Yurdunuseven, açıklamasında şunları dile getirdi; “Partimiz iktidar olduğu 2002 Kasım ayından bu güne kadar birçok yatırım ve hizmeti gerçekleştirdi. Bunları sizler yakinen biliyorsunuz. Hükümetimizin en iyi yaptığı işlerden bir tanesi de savunma sanayisidir. Biz savunma sanayisinde kendi tankımızı, gemimizi, silahımızı ürettik. Bunlar bizim için çok önemli şeylerdir.  Eğitim alanında yapılan yenilik vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağladı. Artık çocuklarımız okulluna gittiğinde kitabını sırasının üzerinde buluyor. Aileleri kitap arama derdinden kurtardık. Yine sağlık alanında yaptığımız değişimler ile devlet hastanelerimiz özel hastanelerimizi geçti. Artık vatandaşımız istediği hekime kolayca muayene olabiliyor.”Yapılan konuşmalarından ardından divan başkanlığı tarafından faaliyet, gelir gider ve tahmini bütçe okunarak oy birliği ile karara bağlandı. 

DELEGELER ‘SEVİM’ DEDİ

Halil İbrahim Sevim ve Mustafa Aksoy’un ilçe başkanlığı için yarıştığı kongrede, Sevim delegelerin oyunu alarak yeni ilçe başkanı oldu. Kongreye AK Parti Milletvekili Halil Ürün, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, delegeler ve çok sayıda AK Partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi