Aydın, Sanayi Sitesinde

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Fatih Aydın, Sanayi Sitesi’nde esnafla buluştu.

Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdüren Milletvekili Adayı Fatih Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak ile başladığı ziyarete esnafla bir araya gelerek devam etti.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Aydın şunları söyledi; ‘’Ülkemizin kalkınmasında en büyük etkisi olan, yurdumuzun birçok bölgesinde olduğu gibi Afyonkarahisar’ın da ekonomisi, tarım hayvancılık ve sanayileşmeyle gerçekleşmektedir. Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitemiz 1200’ü aşkın üyesi ile şehrimizin en büyük ticari kuruluşlarından birisidir. Memleket sanayisiyle kalkınıyor. Bu anlamda sanayi sitemizin gelişmesi için gerek siyasetçiler olarak bizlerin, gerek bürokratlarımızın, gerek ise Afyonkarahisar’lı iş insanlarımızın destek vermeleri gerekiyor’’ dedi.

 

GÜÇLÜNÜN EKONOMİSİ BÜYÜDÜ, MİLLETİN EKONOMİSİ KÜÇÜLDÜ

 

Millet İttifakı paydaşlarının sanayileşmeye büyük önem verdiğini aktaran Aydın şöyle devam etti; Bizler başta organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi siteleri olmak üzere altyapı tesislerine önem verecek ve yaygınlaştırılacağız. Böylece üretim, istihdam ve ihracat artırılacaktır. Teşvikler üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için kullanılacaktır. Bugüne kadar Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları, beklenenin aksine “güçlünün ekonomisi”ni büyütmüş, milletin ekonomisini küçültmüştür. Yatırımlar katma değerli alanlar dışındaki üretim dışı verimsiz alanlara kaydırılmış, yatırımcılar faiz kıskacı altına alınırken bankalar vergi rekortmeni olmuştur. Ekonomideki bu yanlış politika gerçek ekonomik büyümeyi sağlayacak üretime dayalı yatırım gücünü ortadan kaldırırken vatandaşlarımız faiz, zam, vergi, düşük ücret ve düşük taban fiyatları ile ekonomik krizden olumsuz etkilenmektedir.

EKONOMİNİN YÖNETİMİ KÜRESEL SERMAYEYE TERK EDİLDİ

 

Sürekli artan iç ve dış borçlanmayla ekonominin yönetimi, küresel sermayeye terk edilmiş durumdadır. Bu yüzden işsizlik ve gelir dağılımındaki adaletsizlik artmakta, iç ve dış borçlar yükselmekte, borçların anapara ve faiz ödemeleri yeniden borçlanarak yapılmaktadır. Toplanan vergilerin önemli bir kısmı yatırım yerine, faiz ödemelerine gitmektedir. Bu yüzden genç nüfusuna rağmen halkımız işsizliğe ve borca mahkûm edilmektedir.

ADİL EKONOMİK DÜZENE GEÇECEĞİZ

 

Ülkemizi kalkındırmak, milletimizi müreffeh hâle getirmek için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye’yi büyüteceklerini dile getiren Aydın, Millet İttifakı’nın vaatlerinden bir kısmını şöyle sıraladı;

-          İmalat sanayi ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payını yüzde 10’lara, orta-yüksek teknoloji yoğunluğunu yüzde 40’lara taşıyacağız.

-          Birlikte üretmek ve birlikte paylaşmak esasıyla tesis edilecek olan “Adil Ekonomik Düzen”e dayalı üretim ve kalkınma anlayışımızla, maddi ve manevi kalkınmamızın hızla gelişmesi tesis edilecek.

-          Mesleki ve teknik okulları öncelikle organize sanayi bölgelerinde, ticaret ve turizm alan ve

merkezlerinde, tarımsal işletmelerin bulunduğu yerlerde kuracağız.

-          Türkiye’nin bölgeler arasındaki ekonomik dengesizliklerinin giderilmesi suretiyle yeni bir üretim ve kalkınma hamleleri gerçekleştirilecektir. Bunun için her bölgedeki kaynaklara ulaşım imkânı sağlanacak, böylece istihdam- üretim-ihracat seferberliğinde yurdun her köşesindeki imkânlardan azami ölçüde yararlanılacaktır.

-          Savunma Sanayiinde özel sektörün önünü açacak ve sektörde adil rekabeti sağlayacağız.

-          Ülkenin ekonomik kalkınması ve gelişmesi için bölgesel ihtiyaç ve kapasiteleri dikkate alarak yeni yatırım projeleri geliştirilecektir. Böylece tarım, sanayi, teknoloji ve hizmet sektörlerinde hem mevcut yatırımların verimliliği artırılacak hem de yeni yatırım projeleri teşvik edilecektir.

AKADEMİSYENLER SANAYİ KURULUŞLARINDA ÇALIŞABİLECEK

-          Akademisyenlerin üniversiteden izinli olarak devlet kuruluşlarında çalıştıkları gibi, sanayi

kuruluşlarında, teknoparklarda ve benzeri oluşumlarda çalışabilmelerinin önünü açacağız.

-          Konsolidasyon, stratejik satın almalar, birleşmeler, girişim sermayesi yatırımı ve etkin bir

planlama ile özel sektörün de aktif desteğiyle Askerî Elektronik Sanayi A.Ş (ASELSAN), TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI), Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Roket

Sanayii ve Ticaret A.Ş (Roketsan), TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş (TEI) ve Hava Elektronik Sanayii

A.Ş (HAVELSAN)’ı global şirketlere dönüştüreceğiz.

-          Temel sektörler, bölgesel gelişme ve tematik alanlarla ilgili ana plan ve stratejiler oluşturulacaktır. Kalkınma ajanslarının etkin koordinasyonuyla kalkınma planları ve bunlara dayalı uygulamalar, bölgesel düzeyde yatırım önceliklerinin belirleneceği şekilde yapılandırılacaktır. Özel sektörün ve sivil toplumun katılımı teşvik edilerek kalkınma iş birliği faaliyetlerinde kamu-özel sektör-sivil toplum iş birliği artırılacaktır.

-          Türkiye ekonomisi için cari açığın düşürülmesi, enflasyon ile kararlı mücadelenin yapılması, mali disiplinin sürdürülmesi, sanayi üretim kapasitesini ve katma değeri artıracak yapısal reformlara hız verilmesi sağlanacaktır.

ŞEHRİMİZE TARIM ORGANİZE BÖLGESİ’Nİ KAZANDIRACAĞIZ

-          Özellikle Afyonkarahisar’a kazandıracağımız ‘Tarım Organize Bölgeleri’ kurarak sanayi, lojistik ve pazarlama faaliyetlerini birbirine entegre edeceğiz.

-          Tarım Organize Bölgelerinin demiryollarına entegrasyonunu sağlayacağız.

-          İhracatı artırmak için üretim maliyetini düşürmek gerekir. Bu nedenle girdi maliyeti ve vergi oranları girişimci lehine ve dünya standartlarına yakın bir oranda indirilecektir.

-          Kamu harcamalarının verimli hale getirilmesi, etkinliğinin artırılması ve kamuda cari harcamalarda tasarruf sağlanmasına öncelik verilecek, özelleştirmeler bu kapsamda ele alınarak verimli yatırımlar desteklenecektir.

-          Mevcut kabiliyet ve potansiyellerine göre illerde farklı sanayi politikaları uygulanacak, kümeleme metodu ile bu politikalar ilçeler bazında geliştirilecektir.

-          Şehirleşmenin hızlanması nedeniyle şehir ve üretim merkezleri bağlantıları, üretici ve tüketici lehinde yeni bir yaklaşımla ele alınacaktır.

-          Dijital teknolojiler, ileri malzeme teknolojisi ve katmanlı üretim teknolojisi gibi genel amaçlı teknolojilerin kullanımıyla ortaya çıkacak yenilikler, yapay zekâ uygulamaları ile geliştirilerek üretkenlik artışı sağlanacaktır.

-          Sektörel ve teknolojik dönüşümün ülkelere sağlayacağı avantajlar dikkate alınarak ülkemizin müteşebbislik anlayışına yön verecek ve onları piyasa mekanizmalarının ötesinde adımlar atmaya yönlendirecek çalışmalar yapılacaktır.