Susadım çeşmeye ama kör tapalı! Susadım çeşmeye ama kör tapalı!

Divriği ilçesi, 151 kilometreye yayılan tarihi dokusu ve endemik bitki zenginliği ile dikkat çekiyor. İlçedeki sanayinin olmayışı, doğal güzelliklerin korunmuş halde oluşu, buradaki balı da oldukça değerli kılıyor. Üretimde yaklaşık 3 bin çiçek florası essansından faydalanan Divriği balı, birçok rahatsızlığa iyi gelmesiyle bilinirken, Anzer balı ise 5 bin çeşit çiçek florası essansı ile biliniyor. Divriği balının sabahları aç karnına tüketilmesi önerilirken, sağladığı antibiyotik etkisiyle pankreas ve karaciğer üzerindeki insülin salınımını düzenleyerek, mide ve bağırsaklar başta olmak üzere sindirim sistemini destekliyor, kan şekerini dengeleyerek 'Bal değil, şifa'' olarak adlandırılmayı hak ediyor.

İlaç niyetine tüketilen Divriği Balı Anzer balıyla yarışıyor

DİVRİĞİ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN GÖK'TEN DİVRİĞİ BALI ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği balının özellikleri ve ününün altını çizerek bölgenin tarihi ve turistik öneminden bahsetti. Gastronomi turizminde yeni bir akımın baş gösterdiğine değinen Başkan Gök, Divriği'nin marka ürünleri olan bal ve kuru kaymak üzerine dikkat çekti. Balın, 2 bin 500 ila 3 bin çeşit çiçekten toplandığını ve aslında bir tür doğal ilaç olduğunu vurguladı.

Bölgenin bal üretim potansiyelinin korunması ve küresel pazarda yer almasının önemine dikkat çeken Başkan Gök, Divriği balının antibiyotik etkisinin yanında, yayılan sağlık faydalarıyla tüketicilere önermekte olduklarını belirtti. Balın temiz, kirliliği olmayan bir doğada üretiliyor olması ve bu sayede tamamen doğal olması, yerel yönetim tarafından tescil ettirilen Divbal markası adı altında tanıtılacak ve satışa sunulacak. Sektördeki bu gelişmelerin, Divriği balını dünya genelinde bir sağlık ve lezzet kaynağı olarak öne çıkaracağını vurguladı.

İlaç niyetine tüketilen Divriği Balı Anzer balıyla yarışıyor

Editör: Cemile Kaytan