AKÜ Uzaktan Eğitim MYO, 102 öğrencisini mezun etti

AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, düzenlediği törenle 2011-2012 akademik yılında 102 öğrencisini mezun etti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde 102 öğrenci, mezun olmanın heyecanını yaşadı.
ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk ve AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa'nın yanı sıra öğretim üyeleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları ve mezun öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam etti.
Törende mezunlar adına konuşan AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu birincisi Remzi Özpınar, mezun olmanın gururunu ve hayata atılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Bugün yaşadığımız gurur ve heyecan, tüm varlıklarını bizlere adayan anne ve babalarımızın, kıymetli hocalarımızın uzun ve sabırlı emeklerinin bir neticesidir. Anne ve babalarımız, hocalarımız, işte bugünü yaşamak için bu atmosferi hissetmek için yıllarca sabırla, metanetle, fedakârlıkla bizlere emek verdiniz. Bilmenizi isterim ki, şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle sizleri tüm kalbimle selamlıyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Özpınar, mezun arkadaşlarına da hayatta başarı ve mutluluk diledi.
AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu olarak, bu yıl ikinci mezuniyet törenini düzenlediklerini söyledi. Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunun, diğer meslek yüksekokullarının verdiği eğitimi, çağdaş eğitim teknolojilerini kullanarak verdiğini ifade eden İçağa, “Dolayısıyla geleneksel eğitim veren meslek yüksekokullarında öğrencilerin karşılaştıkları barınma, ulaşım gibi sorunlar uzaktan eğitim meslek yüksekokullarında karşımıza çıkmamaktadır. Çağdaş eğitim teknolojisine sahip olan herkes uzaktan eğitime ulaşabilmektedir” şeklinde konuştu.
İçağa uzaktan eğitimin gelişimine de değindiği konuşmasında, şunları söyledi:
"Her değişim beraberinde uyum problemini getirir ve bu uyum problemi çerçevesinde son derece ekonomik olan, öğrenci ve öğretim elemanının bir araya gelmesi zorunluluğunu ortadan kaldıran uzaktan eğitim sistemi, öğrencilerimizde ortaya çıkabilen motivasyon eksikliği sorunu, üniversite ortamında olmamaktan dolayı ortaya çıkabilen üniversiteli kültürü eksikliği, öğretim elemanının rehberlik görevini tam yapamaması sebebiyle öğrencinin kişisel gelişimine tam katkı sağlayamaması ve teknolojideki olası arızaların ortaya çıkardığı ders aksaklığı çare üretilmesi gereken hususlar karşımıza çıkmaktadır."
AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk, meslek yüksekokullarının önemine değindiği konuşmasında, meslek yüksekokullarında eğitimin nasıl daha iyi hale getirilmesi hususunun tartışılması, bilgi alışverişinin yapılması gerektiğini söyledi.
Şentürk, öğrencilerden mezun olduktan sonra üniversiteleriyle bağlarını koparmamalarını, bundan sonraki yaşamlarında da azmi ellerinden bırakmayarak, çok çalışmaya devam etmelerini istediği konuşmasında, mezun öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.
Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren mezun öğrencilere belgeleri ve ödülleri, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk, AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa tarafından verildi. Tören, keplerin atılmasıyla sona erdi.