Sezaryen sinsi bir plan
 
Başbakan Erdoğan, sezaryenle doğuma karşı çıktı. Sezaryenin Türkiye nüfusunun artmaması için atılan adımlardan olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunun, bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu biliyoruz. Bu milletin çoğalması için asla bu oyunlara prim vermemeliyiz." dedi. Kürtajın da cinayet olduğunu belirterek, "Her kürtaj, bir Uludere'dir." ifadesini kullandı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul'da Uluslararası Parlamenterler Konferansı'nda yaptığı 'kürtaj' açıklamasını dün bir adım ileri götürerek sürdürdü. Ankara ASKİ Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde, 'kürtaj' ve 'sezaryen'i eleştiren Erdoğan, vurgusunu, gündemdeki 'Uludere' tartışmasıyla kuvvetlendirdi. "Ben sezaryenle doğuma karşı olan bir başbakanım." diyen Erdoğan, "Bunların planlı yapıldığını, özellikle yapıldığını biliyorum. Bunun bu ülke nüfusunun artmaması için atılan adımlar olduğunu biliyorum." açıklamasını yaptı. Kürtajla ilgili ifadesini hatırlatırken de, "Bu ifademe karşı çıkan bazı çevrelere ve medya mensuplarına sesleniyorum. Yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz 'Uludere' diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere'dir." dedi. Başbakan, anne karnında bir yavruyu öldürmenin doğumdan sonra öldürmekten hiçbir farkı olmadığını savundu. Sezaryenin de Türk nüfusunu azaltmak isteyen çevrelerce bilinçli olarak yaygınlaştırıldığı açıklamasını yaptı. Başta salondaki partili kadınlar olmak üzere bütün vatandaşlara, "Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye mecburuz. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu bilmek durumundayız. Bu milletin çoğalması için de asla bu oyunlara prim vermemeliyiz.'' diye seslendi.
Özel hastanelere 'sezaryen' soruşturması geliyor
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Gereksiz yere sezaryen oranlarını çok yükseltmiş olan özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız olacak. Bunu da önümüzdeki aylardan itibaren bütün Türkiye'de yaşayacağız'' dedi.
 
Editör: Haber Merkezi