Kayıhan’da 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu düzenlendi.

Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kayıhan Belediye Başkanı Ömer Şahin’in katkılarıyla 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ağustos ayının Türk Milleti için zafer ayı olduğunu vurgulayarak, “Büyük Zaferin 100. yılı coşkuyla yaşıyoruz” dedi.

Zafer Haftasının 100. yılı etkinleri kapsamında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kayıhan Belediyesinin katkıları ile 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusunda kupalar sahiplerini buldu. Türkiye’nin farklı illerinden 90 rahvan yarış atı katılırken, 20’ye yakın jokey yarıştı. Yarışlar 10 kategoride gerçekleştirildi. Programa; Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Zeki Genellioğlu, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, ilçe ve belde Belediye Başkanları, at tutkunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Şahin, “Rahvan atları bizim kültürümüzün en önemli motiflerinden birisidir”

Zafer Koşusu’nun açılış konuşmasını Kayıhan Belediye Başkanı Ömer Şahin, “Atalarımız, Orta Asya’dan, Anadolu’ya, buradan da Avrupa’ya atları yetiştirerek nice zaferlere imza atmışlardır. Rahvan atları bizim kültürümüzün en önemli motiflerinden birisidir. Yaşamış olduğumuz Kayıhan Beldemiz de kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Büyük Türk milletinin kıyamete kadar özgür ve bağımsız yaşayabilmesinin de en önemli faktörü köklerine ve kültürüne bağlı, çağın gereği olan ilimde ve bilimdeki yeniliklere açık bireyler yetişmesiyle mümkündür. Atalarımızın yadigârı olan rahvan at kültürünü yaşatmak, bölgemizi turizme kazandırmak ve bu vesileyle tanıtımına katkı sunmak için geleneksel hale getirdiğimiz yarışlarımız hayırlar getirsin” dedi.

Milletvekili Taytak, “Büyük Zaferin 100. yılı coşkuyla yaşıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ise Ağustos ayının Türk Milleti için zafer ayı olduğunu vurguladı. Taytak, “Bu sene Büyük Zaferin 100. Yılında 7’cisini düzenlediğimiz ‘Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu’nda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu Türk toprakları yaptığı günden bugüne kadar, bu ülkede varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi devam ettirmek adına mücadeleler vermekteyiz. Yine Ağustos ayında 26 Ağustos 1922’de topraklarımızı işgal eden 7 düvel diye ifade ettiğimiz Müslüman ve Türk düşmanları Afyonkarahisar’da Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zaferi ile 9 Eylül’de yunanlıların denize dökülmesi ile biten zaferin yani bundan 100 yıl önce yaşanmışları şimdi biz ruhen yaşıyoruz. 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan Büyük Zaferin 100 yıl etkinliklerini dolu dolu büyük bir coşkuyla, büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Geçmişte ve günümüzde özellikle Türk kültür çevrelerinde yetiştiği bilinen Rahvan Atlarını yetiştirme ve yarıştırma geleneğini tüm zorluklara rağmen günümüze kadar ulaştıran ve bu organizasyona katkı sağlayan, burayı şereflendiren tüm hanımefendilere, beyefendilere ve gençlerimize şükranlarımı sunuyorum”

Mustafa Yıldızdoğan Kayıhanlıları coşturdu

Yapılan konuşmaların ardından 10 kategori de düzenlenen yarışlarda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Ağa seçimi kurulu tarafından işadamı Halil Alimoğlu ağa seçildi. 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu etkinlikleri konser ile devam etti. Önce ses sanatçısı Hamiyet konser verdi. Daha sonra ise sanatçı Mustafa Yıldızdoğan seslendirdiği parçalar ile programa katılan vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı.

Editör: Haber Merkezi