Elif bebeğin ailesinden Taytak’a teşekkür

Kocaeli'nin Derince ilçesinde "cranium bifidum" (ikiz kafa) teşhisi konulan elif bebekten iyi haberler geliyor. Elif bebeğin ailesi, temmuz ayında elif bebeğin ameliyatı için girişimlerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde “cranium bifidum” (ikiz kafa) teşhisi konulan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın girişimleriyle temmuz ayında yapılan ameliyatla başından 1 kilo 250 gramlık kitle alınan Elif bebek, yaşadığı kötü günleri geride bırakarak 6 aylık oldu. Arzu ve Ali Akın Hıdır çiftinin “cranium bifidum” hastası kızları Elif, sosyal medyada paylaşılan yardım taleplerine Milletvekili Taytak duyarsız kalmayarak 9 Temmuz’da tedavisi yapılmak üzere Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Adnan Dağçınar tarafından yapılan ameliyatla kafasındaki 1 kilo 250 gramlık kitle alınan Elif bebek, 16 Temmuz’da taburcu edildi. Ameliyatın ardından her hafta İstanbul’da kontrolleri yapılan Elif bebek, kritik süreçleri atlatmasının ardından 6 kilograma ulaştı.

Elif bebeğin annesinden Taytak’a teşekkür

Anne Arzu Hıdır yaptığı açıklamada, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dördüncü ayında teşhis konulan hamileliğini sonlandırmayı kabul etmediğini anlatan Hıdır, böyle durumlarla karşı karşı kalan anne adaylarına, umutlarını yitirmemeleri ve doğru doktoru bulmak için mücadele etmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Milletvekili Taytak bizi yalnız bırakmadı”

Baba Ali Akın Hıdır da ameliyatın üzerinden 4 ay geçtiğini, bu süreçte çocuklarının gelişiminin güzel olduğunu söyledi. Milletvekili Taytak’a teşekkür eden Hıdır, “Bizi yalnız bırakmadılar. Kızımızı, Rabb’im bize bağışladı. Onlar da hayırlı bir işe vesile oldu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi