Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Çalıştayı Düzenlendi

Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Düzenlendi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirmesi Projesi çerçevesinde Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin başkanlığında Akrones Otel’de düzenlenen toplantıya Sosyal Güvenlik Kurulu İl Müdürü Samet Fidan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak, ATSO Meclis Üyeleri Hüseyin Karabulut ve Mesut Tabak, ATSO 10’uncu Meslek Komitesi (Mermer Fabrikaları) Başkanı Necmettin Ayyıldız, ATSO 27’nci Meslek Komitesi (Mermer İhracatçıları) Başkan Yardımcısı Rıfat Özdilek ve sektör temsilcilerinin yanı sıra diğer sektörlerde iştigal eden ATSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komiteleri Üyeleri katıldı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İLGİLİ MAKAMLARA İLETİLECEK

Toplantının açılış konuşmasını ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci gerçekleştirildi. Merdivenci, “Odamız tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, inanıyorum ki sektörümüzün karşılaştığı sorunların çözümüne yardımcı olacaktır. Bu çalıştay sonunda sektör temsilcilerimize yönelik sorun ve çözüm önerilerinin bulunduğu bir anket çalışması yapacağız. Anketlerdeki sorun ve çözüm önerilerini sınıflandırdıktan sonra ilgili makam ve mercilere ileterek sektörün sesi olacağız. Bu taleplerimizden çözüme kavuşanları da sizlerle ayrıca paylaşacağız” dedi.

BİRÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATILDI

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yanı sıra Avrupa Birliği destekleri ile sürdürdüğümüz Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2021 yılında pek çok faaliyete imza attık. Bir kısmını projenin ortağı olan Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlediğimiz toplantı, eğitim ve seminerlere 1500’e yakın kişi katıldı ve farkındalık sağlandı. Ayrıca proje kapsamında 2021 yılının Ekim ayında Almanya’da düzenlenen A+A Düsseldorf İş ve İşçi Güvenliği, İşçi Emniyeti Fuarı’nı da ziyaret ederek iş sağlığı ve güvenliği hakkındaki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduk. Fuar’a katılan Meclis Üyelerimize, Meslek Komitelerimiz’in yöneticilerine teşekkür ederim. Proje kapsamında hazırlanan kitap ve iki animasyonda emeği geçen Meclis Üyemiz Sayın Mesut Tabak ve iki OSGB firmamıza teşekkür ediyorum. Bu Çalıştayımız’a katkı sağlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin değerli bilim insanlarına, İŞKUR ve SGK Müdürlerimiz ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

“FAALİYETLERİMİZİ TAKİP EDİN”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje odaklı çalışmalarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Merdivenci, “Lobi faaliyetleri olarak adlandırdığımız çalışmalarımızla, üyelerimizden gelen talep, görüş ve önerileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e, ilgili Bakanlıklar’a hızlıca iletiyoruz. Lobi faaliyetlerimizin başarıya ulaşması, üyelerimizin sektörlerinde yaşadıkları sorunların çözülmesi anlamına geliyor.

Bu nedenle, Odamız’ın faaliyetlerini ve duyurularını yakından takip etmenizi; karşılaşılan sıkıntıları hızlıca bizlere aktarmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROJE SUNUMU YAPILDI

Merdivenci’nin ardından ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi hakkında sunum yaptı. Şenol’un sunumundan sonra Çalıştay’ın panel kısmına geçildi.

İKİ OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İşverenlerin ve Çalışanların İSG Uygulamalarında Yaşadıkları Sorunlar” başlığını taşıyan ve

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol’un moderatörlüğünü üstlendiği birinci oturumda ATSO Meclis Üyesi ve İlkadım Mermer’in ortağı Hüseyin Karabulut, ATSO 27. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı ve Modamar Mermer adına Rıfat Özdilek, Alimoğlu Mermer adına Mahmut Kilci, Emin Demirel Mermer adına Volkan Çetin ve Karaalioğlu Mermer adına Maden Mühendisi Yakup Adıay konu hakkındaki görüş ve taleplerini dile getirdi.

İkinci oturum, “Doğaltaş Sektöründe İSG Firmalarının Karşılaştığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Kürklü tarafından yönetildi. Bu oturumda ATSO Meclis Üyesi ve Afyon OSGB Müdürü Mesut Tabak, Kocatepe OSGB İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özkan ve Bilge OSGB Genel Müdürü Hulusi Erdem konuşma yaptı.

Editör: Haber Merkezi