Halil Ürün; “Kadir Topbaş İki Senede Halleder”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kollarının il binasında gerçekleştirdiği istişare toplantısına katıldı.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe hitabesinde geçen 'kindar ve dindar gençlik' kelimelerinin medyada farklı biçimde ele alındığını belirterek, "Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe hitabesinde geçen cümleler Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Gençlik Kolları Kongresi'nde söylediğinde basında büyük tartışma çıkmıştı. Dindar gençlik mi kindar gençlik mi diye konuşuldu.
Necip Fazıl Kısakürek gençliğe hitabesinde kinine sahip gençlik derken geçmişinde kendisine yapılan kötülükleri unutmamayı kastetmiştir. Bu millete yapılan zulüm, yeryüzünde başka bir millete yapılmamıştır. Bu aziz millet ne zaman iktidar olsa ne zaman gücü ele geçirse bütün insanlığa hizmet ettiği halde ne zaman çeşitli şekillerde iktidarı kaybetse hep zulme uğramıştır. Devleti Ali Osman bu dünyaya adalet getirmiştir. Bu Avrupa yıkanma medeniyetini bizden öğrendiği halde, daha başka pek çok şeyi bizim atalarımızdan öğrendiği halde sadece geçtiğimiz yüzyılın başında bizlere yaptıkları zulmün haddi hesabı yoktur" dedi.
GÖZLERİ KÖR EDİLDİ
Bulgaristan, Yunanistan, Karabağ ve Bosna'da, İngilizlerin yaptığı zulmün haddi hesabının olmadığını söyleyen Ürün, "Bunları unutmamamız gerekir. Mısır'da esir düşen Türk askerlerini ilaçlı suya katarak bir kerede binlercesini kör etmişlerdir. Necip Fazıl Kısakürek, kinini unutmasın derken bunları kastetmektedir. Bizim askerlerimizi esir aldıkları halde gözlerini kör eden İngilizi unutmamalıyız. Bize Balkanlar'da kan kusturan, Sırpları, Bulgarları, Anadolu'da ve Yunanistan'da kan kusturan Yunanlıları asla unutmamalıyız. Ama bu demek değildir ki biz onlara kötülük edelim. Asla. Bizim büyüklerimiz atalarımız iktidar ellerine geçtiğinde hep adil olmuşlardır" diye konuştu.
TÜRKİYE İNŞALLAH DÜNYANIN EN GÜÇLÜ DEVLETLERİNDEN BİRİSİ OLACAK
Türkiye'nin yakın bir gelecekte dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacağını ifade eden Ürün konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye önümüzdeki yıllarda inşallah dünyanın en güçlü devletlerinden birisi olacaktır. Bu siyasi partinin hedefi de budur. İnşallah 2023 yılında dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olacağız ve nüfus olarak da artacağız. Hedeflerimiz çok açık ve net. Bu hedefleri bir siyasi parti olarak birer birer gerçekleştireceğiz. İşte bu hedefleri gerçekleştirdiğimiz gün iktidarımıza ve coğrafyamıza iyi sahip olmalıyız. Çünkü güç başkalarının eline geçtiğinde onlar bize zulüm ediyorlar. Güç Yunan'ın eline geçerse maalesef zulüm ediyor. Yunan, Yunan olduğu için zulüm etmiyor. Birtakım oyunlara geliyor. İngiliz'in oyununa geliyor. Asıl olarak arkasında İngiliz var."
KADİR TOPBAŞ İKİ SENEDE HALLEDER
"Yunanlılar 400 sene bizim atalarımızın yönetimi altında mutlu mesut yaşamışken, bugün geldikleri ve önümüzdeki günlerde gelecekleri nokta maalesef çok karanlık görünüyor" diyen Ürün, "Bugünlerde Yunanlı profesörler ve Yunanlı din adamları bugünlerde bir şey istiyorlar. Diyorlar ki 'keşke Recep Tayyip Erdoğan buraya gelip Yunanistan'ı 2 sene yönetse.' Basında bunu çok açık bir şekilde söylüyorlar. Ben de buna karşılık olarak şunu söylüyorum:
Niye Recep Tayyip Erdoğan yönetecek Yunanistan'ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı göndeririz 2 senede halleder. Osmanlı zamanında o bölgeyi bir vali ile hallediyormuş. Önümüzdeki dönemde daha da güçlendiğimizde bizim neler yapabileceğimiz şu anda hükümet olarak, millet olarak yaptıklarımızla ortadadır. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa bu millet onun acısını yüreğinde hissetmektedir. Dünyanın neresinde bir açlık varsa bu millet o açlığı yüreğinde hissetmekte ve ekmeğini onunla paylaşmaktadır. Dünyanın neresinde susuzluk varsa bu millet onu da yüreğinde hissetmekte ve gereğini yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
AK PARTİLİ GENÇLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
Ürün, güçlü bir Türkiye için AK Partili gençlere düşen görevler olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Size düşen görev ise gençlik kolları olarak projelerimizde elinizden gelen katkıyı sunmaktır. Bunun başında var olmak gelir ki gençlik kolları başkanımız çağırdığında o toplantıya şimdi olduğu gibi eksiksiz gelmektir. İkincisi eğitimli olmaktır. Eğitim derken hem örgün eğitim hem de bireysel eğitiminizi yani yaygın eğitimi kastediyorum. Burada bulunan liselilerin hiçbirinin notu beşten aşağı olmamalıdır. Fakülteli arkadaşlarımız da böyle olmalıdır.
Bundan önce düşük notları olabilir ama AK Parti'ye geldikten sonra motivasyonunuz yükselecek ve kendi okulunda başarılı olacaktır. Çıraksa, sanayide çalışıyorsa en iyi usta en iyi kalfa bizim arkadaşlarımız olmalıdır. Üçüncü şart ise memleketimiz ve milletimiz için bir şeyler yapmaktır. Bunu da parti çatımız altında, gönüllü kuruluşlarımızda yapacağız. Yani biz hem kendimizi geliştireceğiz, kendimizi düşüneceğiz, kendi geleceğimizi hazırlayacağız hem de bir şekilde memleketimize ve milletimizin diğer fertlerine olduğu gibi dünyada yaşayan ve bize muhtaç olan insanlara katkıda bulunacağız. Mevcut olma, eğitimli olma ve çalışıyor olma olarak bu üç şart çok önemlidir." İHA
Editör: Haber Merkezi