İklim değişikliğinin etkilerinin en fazla hissedildiği dönemlerden biri geçtiğimiz Temmuz ayı oldu. Üst üste sıcaklık rekorları kırıldığı, küresel ortalama sıcaklığın 17 dereceyi aştığı günlerin yaşandığı ay aynı zamanda tarihin en sıcak Temmuz ayı olarak da kayıtlara geçti. Aşırı sıcaklar ile birlikte başta klima olmak üzere kullanılan soğutma sistemleri ise elektrik tüketiminde artışa neden oldu. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (OEDAŞ) açıkladığı verilere göre bu yılın Temmuz ayında beş ildeki elektrik tüketimi, geçen yılın Temmuz ayına göre ortalama yüzde 12,4 arttı. Ancak enerji nakil hatlarında oluşan bu yoğunluğa karşın yine geçen yılın aynı dönemine kıyasla kesintilerde yüzde 18 düşüş sağlandı.

AFETLERE YOL AÇAN DOĞA OLAYLARI İLE DAHA SIK KARŞILAŞIYORUZ.

Muzaffer Yalçın: “Tüketim artışıyla ilgili olarak uzun süredir stratejiler geliştiriyoruz” Güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak gezegenimiz ısınıyor, afetlere yol açan doğa olayları ile daha sık karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz ay da tarihin en sıcak Temmuz ayını yaşadık. Beyaz eşyaların sıcak havalarda daha fazla enerji harcaması, yoğun klima kullanımı ve tarımsal sulama gibi nedenlerle elektrik tüketimi de arttı. İklim değişikliği sonucu ortaya çıkmasını beklediğimiz bu durumla ilgili uzun süredir çalışıyor, çeşitli stratejiler geliştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve bakım-onarım çalışmalarımızın yanı sıra elektrik altyapımızı da en yeni teknolojilerle sürekli olarak izleyip geliştiriyor, gerekli durumda uzaktan veya sahadan müdahaleleri en kısa zamanda gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte 800’den fazlası sahada olmak üzere toplam 1.200’ü aşkın çalışanımızla birlikte görevimizin başındayız. Tüm bunların neticesinde elektrik tüketimindeki artışa rağmen kesintileri azaltmayı başardık.” diye konuştu.

2025 ve 2027 yılı 'Bitkisel Üretim Planlaması' değerlendirildi! 2025 ve 2027 yılı 'Bitkisel Üretim Planlaması' değerlendirildi!

Editör: Afyon ZAFERİM