Aslan: Gelir Dağılımı Adaletsiz Ve Çarpık   
             Türkiye ekonomisinin çarklarının giderek yavaşladığını görmekteyiz. İmalat sanayindeki kapasite kullanımı her geçen gün düşmekte ve 2012 den bu yana da yerinde saymaktadır. Bu durum, üretemediğimizi göstermektedir. Üretmeden tüketim toplumu haline geldiğimiz bir gerçektir. Bu olumsuz durumu çözmesi gereken ekonomi yönetiminden hiçbir ses çıkmamaktadır.
                Ekonomide yaşanan durgunluk her alanda kendini hissettirmektedir. Bu bağlamda reel kesim güvensizlik içerisindedir. 2014 büyüme tahmini yüzde 3,3 ten 3 e,enflasyon tahmini yüzde 8,4 ten 9 a çıkarılmıştır.
                Üretim sektörleri başarısız dış ticaret anlayışı ile ithalat bağımlısı haline gelmiştir. İhracatımızın ithalata dayalılık oranı her geçen gün yükselmektedir. KOBİ’lerimiz finans sıkıntısı çekmekte, yeni Pazar zorlukları ve kısa vadeli borç ödeme problemleri artmaktadır. Yükselen döviz kurları ile girişimcimiz daha da perişan hale gelmektedir.
                TÜİK gelir dağılımı ve yoksullukla ilgili verilerinin 2006 öncesiyle kıyaslanmasını engellemiştir. Kurumun açıkladığı rakamlar güvenir olmaktan çıkmıştır.
                Çarpık ve adaletsiz gelir dağılımı 12 yıldır artarak devam etmektedir. Bir tarafta dolar milyarderleri, diğer tarafta makarnaya, kömüre muhtaç edilmiş milyonlar.
                Esnafın kefalet kooperatiflerine borçları her geçen gün artmakta 900 milyon lirayı bulmaktadır. Esnafımız durgunluktan bıkmış, siftah yapmadan dükkân kapatır durumdadır.
                Esnafımız, girişimcimiz, çalışanımız, çiftçimiz ekonomik ve sosyal anlamda kalkınamıyor. Yatırımlar baş aşağı olurken, tüketim yerinde saymaktadır. İhracat soluksuz kalmıştır. Düştüğü söylenen cari açık, ekonomimiz için risk değeri taşıyan rakamlardadır.
                Ülkemizde sosyal yardım alan insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. “Önce fakirleştir, sonra da yardım yap oyunu al “ anlayışı üreterek kendi evine ve işçisinin evine ekmek kazanma derdinde olan esnafımızı cezalandırır duruma getirmiştir. Sıkça çıkarılan aflarsa ödemesini düzenli yapan vatandaşlarımızı cezalanmaktadır. Hal böyle olunca da dinimizin emri ve tavsiyesi olan “Veren el, alan elden üstündür.” Anlayışı tersine çevrilmiş “ al da nasıl alırsan al, alan uyanık, almayan enayi” anlayışı yerleştirilerek utanma duygumuz ile oynanmaktadır.
 Türk milletinin üstün vasıfları olan, kanaat etme, imece kültürü, yardımlaşma anlayışı ve utanma duygusuna bu ekonomik model büyük darbe vurmaktadır.
                                                                                                           AZİZ ASLAN
                                                                                                         MHP İL BAŞKANI
 
Editör: Haber Merkezi