Jandarma, kablo, trafo ve su motoru hırsızını yakaladı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2021 yılı içerisinde meydana gelen kablo, trafo ve su motoru hırsızlığı olaylarının faillerinin tespitine yönelik JASAT ekiplerince yapılan araştırma ve istihbari çalışmalar neticesinde çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan A.D. (E-1998) isimli şahsın fiziki ve teknik takibi yapılmıştır.

Yapılan takipte birlikte hareket ettikleri M.A (E-1992) ve İ.A. (E-1997) isimli şahısların çok sayıda suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Adı geçen şahısların son (5) ayda Eskişehir, Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinde bulundukları ve Afyonkarahisar ilinde (6) olay, Eskişehir ilinde (6) olay, Konya ilinde (22) olay olmak üzere toplam (34) faili meçhul olayın şüphelilerce gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Elde edilen bilgiler ışığında şahısların meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri olduğu değerlendirildiğinden C.Savcısının talimatı üzerine şüpheli şahısların Emirdağ ilçesinde bulunan ikametleri ile Afyonkarahisar kent merkezinde bulunan bir hurdacı olmak üzere toplam (6) adreste 26.10.2021 tarihinde yapılan aramada;

(350) kg hırsızlık malı olduğu tespit edilen bakır kablo, (300) kg hırsızlık malı olduğu değerlendirilen hurda demir, (18) kg hırsızlık malı olduğu tespit edilen soyulmuş bakır kablo, (17) kg hırsızlık malı olduğu tespit edilen alüminyum kablo, (5) adet hırsızlık malı olduğu değerlendirilen çeşitli markalarda su motoru ele geçirilmiştir.

Arama neticesinde şüpheli A.D. isimli şahıs yakalanmıştır.

Ele geçirilen malzemeler ile ilgili olarak hurda fırmasının sahibi Ş.Ş alınan ifadesinde son üç ay içerisinde şüpheliler tarafından kendisine getirildiğini ve hırsızlık malı olduğunu bilmediği için hurda malzeme olarak satın aldığını beyan ederek şüpheli şahısları teşhis etmiştir.

Şüphelilerden A.D. isimli şahıs 26.10.2021 tarihinde çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır. M.A. ve İ.A. isimli şahısları yakalama çalışmaları devam etmektedir. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi