AFYONKARAHİSAR'DA SEZAİ KARAKOÇ ESİNTİSİ
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin, şair ve yazar Sezai Karakoç'un 80. yaşını idraki vesilesiyle düzenlediği "80 ilde Sezai Karakoç" özel etkinliğinin üçüncüsü Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla ilimizde gerçekleştirildi.
Yüzlerce Karakoç sevdalısını bir araya getiren programda, irfan havzamızın bu vefakar öncü ismi için anlamlı bir saygı duruşu sergilenerek minnet duyguları dile getirildi.
Yusuf Kaplan, Ali Haydar Haksal, Hüseyin Akın, Şeref Akbaba, Recep Garip, Mustafa Özçelik, Mevlana İdris, Mahmut Bıyıklı, Bünyamin Yılmaz, Yunus Emre Altuntaş ve Doç. Dr. Hilmi Uçan gibi edebiyat dünyasının önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı programın sunuculuğunu ise Niyazi Gedik üstlendi.
Sezai Karakoç'a dair duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşmacılar, Karakoç'un "Kendimin bir diriliş eri olduğuma inanıyorum. Bir Diriliş Cephesi bulunduğuna ve kendimin de o cephede bir savaş adamı olduğuma, olmam gerektiğine inanıyorum" sözlerine dikkat çekerek, yaşayan bir efsaneyi genç nesillere daha yakından tanıtabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirttiler.
Sezai Karakoç'un 80. yaşını 80 ilde yapılacak özel etkinliklerle kutlayacak olan Türkiye Yazarlar Birliği'ni tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu etkinliklerin üçüncüsüne ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Genç neslin Sezai Karakoç'u tanımakta sıkıntı çekebileceğini belirten Başkan Çoban, "Bizim çocukluğumuz, Necip Fazıl'lar Sezai Karakoç'larla geçti. O yüzden üstad Sezai Karakoç'un anlatıldığı bu programa ev sahipliği yapmak bizim için çok büyük bir onur" dedi.
Programa, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ve çok sayıda Afyonkarahisar halkı katıldı. Program sonunda, protokol mensupları tarafından konuşmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.