ZEYBEK: SEÇİMLERDEN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı 45. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek;
2014 Yerel Seçimleri için 1 Ekim – 1 Kasım arası aday adaylığı başvurularının başlatılacağını bildirdi. Müracaat süresince herkesin aday adayı olabileceğini, herkese kapılarının açık olduğunu dile getiren Zeybek, "Aday tespitinde 4-5 kademeli bir araştırma yapılacak ve nihai karar ondan sonra verilecek. Kırgınlık küskünlük olmadan seçim atmosferini canla başla çalışarak başarıya ulaştıracağımıza eminim" ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi olarak görev süresince güzel işler yaptıklarını dile getirdi. Bir olanın beraber olanın hep kazanacağını ifade eden Burhanettin Çoban, Çünkü biz AK Partili olduğumuz için, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adına seçime katıldığımız için bu görevlere geliyoruz. Bunu hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor" diye konuştu.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba yaptığı konuşmada AK Partinin kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini kaydetti.
Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketi olduğunu ifade eden Açba, şöyle devam etti:
"Paketin içeriğiyle ilgili basına intikal edenlerden bir kısmının gerçek olduğunu, bir kısmının da çok farklı olduğunu hep beraber göreceğiz. Türkiye’nin son 10 yılda çok büyük değişimler yaşadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye'de hukukun üstünlüğü açısından, insan hakları açısından demokratikleşme paketleri AK Parti'nin 3. döneminde daha da hızlandı." Sait Açba, yerel seçimlere yönelik takvimin ekim ayı başından itibaren başlayacağına değinerek, yaptırdığımız kamuoyu araştırmaları sonucunda AK Parti’nin yüzde 50 bandında seyrettiğini görüyoruz. Mahalli seçimlerde de belediyeleri yönetecek çok değerli yöneticilerin iş başına gelmesiyle AK Parti hizmetlerinin devam etmesi lazım" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye’nin dünyanın vicdanı olduğunu belirterek, dünyada mazlum durumda olan hangi millet varsa Türk insanının yardım elinin oraya uzandığını söyledi. Ürün şöyle devam etti:
“Biz bu seçimlerden başarılı çıkmak zorundayız. Hem yerel yönetimler için, hem Türkiye için, hem de dünya yönetimi için. Bu çok önemli, dünyada vicdanı temsil eden ülke biziz. Temsil eden lider bizim başbakanımız, temsil eden millette bizim halkımız yani sizlersiniz. Bizi bu temsil noktasına 11 yıllık AK Parti iktidarı getirdi.
Törenlerle ilgili sözlerim yanlış anlaşıldı
Ürün bir süre önce medyada yer alan ve törenlerle ilgili yaptığı açıklamaları içeren sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Tören tören nereye kadar sözüm yanlış anlaşıldı. Ulusal medya bu sözümün ardına ve önüne sözler ekleyerek manşetlerine taşıdılar. En kötüsü ise sosyal medyada bu habere, konuyu anlamadan, hiçbir bilgi sahibi olmadan, bizim hiç ummadığımız bir şekilde yorum yapan vatandaşlarımız oldu” dedi.
Ürün, esas söylemek istediğinin ise ne olduğunu ise şu ifadelerle açıkladı:
“Kurtuluş Savaşı bizim son asırda verdiğimiz en önemli mücadelemizdir. Benim böylesine önemli bir haftada yorgunluktan şikâyet etme hakkım yok. Fiziki durumumu yoruldum diye ifade etmem şikâyet ettiğim anlamına gelmez. Sevdiğimiz şeyleri yaparken de yoruluruz. Ben zafer haftasındaki bütün programlara katıldım. Bu törenlerin hepsine katılan tek milletvekili benim. Hepsine gücüm yettiğince, canı gönülden katıldım ve daha iyi ne yapabiliriz bunu da konuştuk. Bunu sadece ben değil, afyonda aklı eren herkes bunu konuşuyor ve dillendiriyor. Afyonkarahisar kurtuluş savaşındaki en kilit noktada bulunan ilimiz. Ancak biz bu konuyu ne Türkiye’mize tanıtabiliyoruz, ne de dünyaya anlatabiliyoruz. Bu konuda eksikliğimiz var. Benim bu konuşmamdan sonra Türkiye de bir tartışma başladı ve devam ediyor. Bu törenlerin sadece il protokolü tarafından değil özellikle, çocuklarımız, gençlerimiz ile beraber yapılmasını düşünüyorum. Atalarımız bizlere bu vatanı emanet bıraktılar. Bizlerde çocuklarımıza bırakacağız. Çocuklarımız bunları bilmesi lazım. Maalesef bu günkü tören konsepti bu duygulardan eksik. Benim muradım buydu ama şikâyetçi olduğum anlaşıldı.
Seçimin büyüğü küçüğü yoktur
“Seçimin küçüğü büyüğü yoktur” diyen Ürün, parti olarak hedeflerinin seçimlerde başarılı olmak olduğunu kaydetti.
Ürün, “Hedefimiz seçimi kazanmaktır. Bu süreçte bütün aday arkadaşlarımız ne yapacağımızı bilerek, kurumsal ve ahlaki yapımıza uygun olarak çalışmalarımız yürütecek ve 30 Mart akşamı hep beraber mutluluklar yaşayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı Kadın Kolları Başkanlığımızın sunumu ile basına kapalı olarak devam etti.
Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba ve Hail Ürün’ün yanı sıra AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimleri, İl Disiplin Kurulu ve İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri ve Belde Başkanları katıldı.
Editör: Haber Merkezi