AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, Âlemlerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV)Miraç gecesinde yaşadığı kutsal yolculuğunda Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği, insanlık için bilinemez konumunda olan birçok bilgiyi alma ve birçok şeyi görme ayrıcalığına mazhar olduğunu belirtti.
Zeybek, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında Miracın pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuk olduğunu kaydetti. Miraç'ın yükselme anlamına geldiğini dile getiren Zeybek, Miraç’ın bir mucize olduğunu belirterek, şunları ifade etti:
“Namaz da müminin ruhaniyetini yükselttiği için ‘Namaz müminin miracıdır’ denilmiş. Demek ki mümin namazla oruç ediyor, yükseliyor, manen arınıyor.Bu mübarek gece de, sevgili Peygamberimizin yaşadığı bu büyük mucize olay, sadece kendisinin değil, tüm insanlık için müjdeler içermektedir. Peygamberimiz Miraç'tan müminler için üç hediye getirmiştir. Biri beş vakit namaz, diğeri Bakara suresinin son ayetleri, üçüncüsü ise Allah'a şirk koşmadan, ortak koşmadan, ibadet eden müminlerin günahlarının af edileceği müjdesidir. Bu geceyi tekrar insanlığın kurtuluşuna vesile olması için değerlendirmeli ve bir ganimet bilmeliyiz. İnsanlık bugün, her zamankinden daha fazla sevgiye, huzura ve barışa muhtaçtır. Bu mübarek günde, Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeli, kırgınlıklarımızı unutmalı, yaşlılarımızı hatırlamalı ve herkesin elimizden geldiği kadar gönlünü almaya çalışmalıyız Bu vesile ile mübarek Miraç Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, selam ve saygılarımı sunarım.”
Editör: Haber Merkezi