Zeybek Başkan’dan Yeni Takvim Yılı Mesajı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, yeni takvim yılı mesajında, 2021 yılının ilimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini niyaz ederek, tüm Afyonkarahisar halkına barış, kardeşlik ve huzur içerisinde sağlıklı bir yaşam geçirmeleri dileğinde bulundu.

Yoğun bir tempoda çalışarak başarılarla dolu bir takvimi daha geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2021 yılında da ilimiz ve ülkemiz adına güzel gelişmelerin yaşanmasını temenni etti.

Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Acısı, tatlısı, üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakırken, yepyeni umutlarla 2021 takvim yılına giriyoruz. Ne yazık ki geride bıraktığımız 2020 yılı, ülkemiz ve dünya açısından zor bir yıl olurken, yaşanan üzücü olaylar kalplerimiz ve zihinlerimizde derin izler bıraktı.

2020 yılı, tüm dünyada Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçti. Çin’den başlayıp hızla dünyaya yayılarak, küresel ekonomiyi ve toplumsal yaşamı derinden etkileyen pandemi sınavında, uluslararası pazarlarda çok ciddi daralmalar yaşanırken ülkemizin erken dönemde aldığı tedbirlerin faydasını gördük ve Türkiye, bu sınavı diğer ülkelere kıyasla nispeten daha az kayıpla geçirmeyi başardı.

Dolayısıyla bu süreçten ülkemizin güçlenerek çıkacağına ve 2023 hedefleri doğrultusunda kutlu yürüyüşüne kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Biz de bu süreçte Afyonkarahisar Belediyesi olarak, bir yandan pandemi ile mücadelede 7-24 esasıyla her türlü önlemi titizlikle uygulayıp vatandaşlarımızın sağlığını koruyacak çalışmaları kararlı bir şekilde sürdürdük, diğer yandan da kentimizi kalkındıracak ve geleceğe taşıyacak projelerimize aynı kararlılıkla devam ettik. Sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği kentimizde ortaya koyduğumuz çalışmalarda, Afyonkarahisar’ın her yönüyle daha yaşanabilir bir kent olması için çaba gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.

Milletimiz, Afyonkarahisarımız için güzel gelişmelerin yaşanacağına inandığım 2021 takvim yılını, siz değerli hemşehrilerimle birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyorum.

Tüm zorluklara rağmen 2020’de yıl boyunca Afyonkarahisar’ın geleceğini inşa edecek pek çok önemli çalışmaya imza attık. 2021’de de bunları kararlı bir şekilde sürdürerek “GizemliŞehir Afyonkarahisar’a yakışır işler yapmayı hedefliyoruz.

Çalışmak, maddi kaynaklarımızı ve iş gücümüzü iyi koordine etmekle birlikte Afyonkarahisar’ı yönetenlerle birlikte uyum içinde bulunmak belediyecilikte başarımızın anahtarını oluşturdu. 2 yıla yaklaşmakta olan Belediye Başkanlığım dönemimde çalışma arkadaşlarımla yakaladığımız takım ruhu da bu şehre hizmet ederken bize güç veren en önemli etkenlerden biri oldu.

2021 takvim yılını geride bıraktığımız yıl içerisinde planladığımız ve bir kısmını hayata geçirdiğimiz yatırım ve hizmetlerin her bakımdan şekilleneceği bir dönem olacaktır. Yeni yılda yapılacak yatırım ve hizmetlerimizi 2020 yılında planlarken hazırlıklarımızı bu planlamaya göre de yapmış bulunuyoruz.

Mali imkânlarımızı ve insan kaynaklarımızı verimli yöneterek yatırım ve hizmetlerimizi artırıyoruz. Sizlere sunduğumuz vaatlerimizin bir kısmını tamamlarken kalan vaatlerimiz için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz.

Afyonkarahisar'ı birlikte yönetip şekillendirirken sizlerden aldığımız gücün ne kadar değerli olduğunu yapmış olduğum sohbetlerden anlıyorum. Belediyemizin uygulamalarını, yatırım ve hizmetlerini benimseyip sahip çıkan hemşerilerime ve Afyonkarahisar'da yaşayan herkese teşekkür ediyorum.

Afyonkarahisar'a hizmet ve yatırım üretirken destekleriyle bizlere güç veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’e, Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak’a, İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay’a, Belediye Meclis Üyelerimize, il yöneticilerimize, Belediyemizin yönetici ve çalışanlarına, yatırım ve hizmetlerimizin halkımıza duyurulmasında köprü vazifesi gören medya kuruluşlarımız ile çalışanlarına teşekkür ediyorum.

2021 takvim yılının Afyonkarahisar'a, ülkemize, milletimiz ve İslam Âlemi'ne hayırlar getirmesini, dünyada huzurun, barışın akan gözyaşının son bulmasını, tüm insanlığı ve değerli ülkemizi kasıp kavuran COVİD-19 salgınından en kısa sürede kurtarmasını, sağlık ve huzurlu günlere eriştirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Hemşehilerimize ve Afyonkarahisar'da yaşayan herkese yeni takvim yılında barış, kardeşlik, huzur, sağlık dileklerimle selam ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi