ZEYBEK: 26 AĞUSTOS, YENİ TÜRK DEVLETİNİN HABERCİSİDİR
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek Zafer Bayramı ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada;
“Milletlerin ve devletlerin hayatında önemli yer teşkil eden bazı olaylar ve günler vardır. Bunlar o toplumların dinamikleridir. Bu günler kimi zaman derin bir hüznü, kimi zaman büyük bir zaferi, kimi zaman da engin bir duyguyu temsil eder. Türk milletinin hayatında da O’nun tarihine paralel olarak, çok sayıda önemli olay ve gün vardır.
                Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin en önemli olaylarından biri Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan savaşı; en önemli süreçlerinden bir bölümü de 26 - 30 Ağustos’tur. Bu süreç Türk tarihinde bir dönüm noktası teşkil ettiği kadar yeni bir Türk devletinin de adeta ilk habercisidir.
                Bilindiği gibi son iki yüzyılında önemli hatalar yapan Osmanlı Devleti önlenemez bir çöküşün içine girmiştir. Devletin içine düştüğü bu zafiyet yüzyıllardan beri adeta pusuda bekleyen düşmanlarına fırsat vermiştir. Dört bir taraftan Osmanlıya saldıran rakipleri 900 yıllık bir kinin faturasını Türk milletine ödetmeye çalışmış; Bu aziz milleti son ebedi yurdu olan Anadolu’da yok etme fırsatını yakalamışlardır. Ancak Türk milleti, yeni lideri Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile son bir hamle gerçekleştirmiş kendisi için hazırlanan bütün menfi senaryoları geçersiz kılmıştır.
                Kurtuluş savaşında finalin adı Büyük Taarruzdur. 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan Türk saldırısı işgal güçlerine vurulan son darbe olmuştur. Yunanlılara, Kocatepe sırtlarında kazanılan bu zafer Onların gardını tamamen düşüren ağır bir darbe olurken, Onları nakavt eden nihai yumruk ise dört gün sonra Dumlupınar’da indirilmiştir.
                Büyük Taarruz Türk Milletine kefen biçmeye çalışan müstemlekecilerin kötü emellerinin kursaklarında kaldığını en net biçimde ortaya koyan bir zaferdir. Bu zaferden sonra Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olacağı en net şekilde dünyaya duyurulurken, adeta yeni bir Türk devletinin yani Türkiye Cumhuriyetinin de ilk nüveleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Devletimizin en önemli kader günlerinden birisi olan 26 Ağustos’ta bu milletin bütün unsurları tarafından ortaklaşa bir destan gerçekleştirildi. Bize düşen bu destanı aşkla, heyecanla ve ümitle tıpkı yazıldığı gibi bütün milletçe okuyabilmek bu milleti yeniden kökleriyle buluşturmaksuretiyle muasır medeniyet seviyesine çıkartarak dünya ölçeğinde hak ettiği konuma yükseltmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanın bağımsızlığı uğruna başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan topraklarını canından aziz bilerek şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın,Afyonkarahisar’ın Kurtuluş Gününü ve Zafer Bayramını tebrik ediyorum.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi